13.1 °C

Periodetitel voor Drachtster Boys

za 12 december 2009, 19.39 uur

DRACHTEN - Drachtster Boys behaalde vrijdagavond met een 3-7 overwinning tegen WMC-2 de eerste periodetitel. Na een ongeslagen reeks van acht overwinningen is er ondertussen een flink gat met de concurrentie geslagen en lijken de Boys aanspraak op promotie te maken. In een grimmige wedstrijd in Winschoten liepen de Boys met name in de slotfase over de tegenstander heen. Het is jammer dat Jurian Zwarts na een tackle ongelukkig terecht kwam en daarbij een breuk in z’n hand opliep.

Dat spits Benjamin Donker de smaak te pakken heeft, bleek ook nu weer: na 26 seconden onderschepte hij de bal en tekende de 0 - 1 aan. Daarna ontspon zich een harde wedstrijd met veel overtredingen, een moeizaam leidende scheidsrechter en een aantal gele en rode kaarten. De jonge ploeg van WMC-2 had veel overtredingen nodig om de Friese sneltrein af te stoppen.

Na twaalf minuten ging Jurian Zwarts er weer eens vandoor en kon Benjamin Donker binnentikken bij de tweede paal: 0 - 2. Hierna werd de wedstrijd harder en harder en kreeg uiteindelijk Arnaud Donker een gele kaart. Maar ook met een man minder bleef Drachtster Boys goed overeind. Met name keeper Luuk Westerhof etaleerde weer zijn grote vorm.

In de tweede helft leek er niets aan de hand voor Drachtster Boys. Arnaud Donker punterde hard de 1 - 4 binnen. Maar de wedstrijd werd weer spannend toen Rudolf Smedinga na een vermeende overtreding geel kreeg en vanwege protesteren zelfs voor de tweede keer: dus rood. WMC wist nu wel te profiteren van het overtal en scoorde 2 - 4. De Groningers gingen er weer in geloven en kwamen na een goede individuele actie zelfs op 3 - 4.

Maar ook in deze fase was doelman Luuk Westerhof verder een onneembare vesting. Jurian Zwarts profiteerde van de ruimte die ontstond en bediende weer Benjamin Donker bij de tweede paal: 3 - 5. De volgende tijdstraf van Drachtster Boys was voor Atze Jan van der Ploeg, maar ook deze ‘twee minuten’ werd overleefd.

In de slotfase was er een hoofdrol voor de van een blessure teruggekeerde Hylke Bakker. Eerst vond hij Benjamin Donker bij de tweede paal, zodat deze zijn vierde van de avond binnenschoot (3 - 6) en daarna schoot hij z’n zelf verdiende strafschop beheerst achter de keeper en bracht daarmee de 3 - 7 eindstand op het bord.

Omdat volgende week een aantal spelers afwezig is, zal er flink aan de opstelling gesleuteld moeten worden. De Boys spelen op vrijdag 18 december thuis in het Sportcentrum om 21.30 uur tegen hekkensluiter Futsal Marum.