9.4 °C

Wederom winst korfballers Drachten

zo 6 december 2009, 18.28 uur

DRACHTEN - ZUIDWOLDE Afgelopen zaterdag won Drachten/Van der Wiel met 19-24 van ZKC ’19. Na een moeizame eerste helft kwamen de groenhemden de tweede helft beter in de wedstrijd en maakte het karwei gedegen af. De Drachtsters begonnen de wedstrijd zwak en dat was zichtbaar in het scoreverloop. De thuisclub zorgde ervoor dat de gasten uit Drachten niet langszij konden komen. ZKC’19 hield zelfs regelmatig de voorsprong. Vijf minuten voor de pauze was de stand 11-8 in het nadeel van Drachten. Dit lieten zij zich niet gebeuren en mede door een doelpunt Susanne Bozuwa werd de ruststand 11- 11. Na de pauze kwamen de gasten dan eindelijk op stoom. Door wederom een belangrijk doelpunt van Susanne Bozuwa en de doelpunten van topscoorders Arnold van der Kooij en Arnoud Doornbos werd de stand 14-17. Geale Tadema die het veld betrad ten koste van Marten Penninga maakte het karwei af door achtereenvolgens tweemaal te scoren. Dit bracht de eindstand op 19-24.

SCORES VOOR DRACHTEN: Arnoud Doornbos 6, Arnold van der Kooij 6, Susanne Bozuwa 4, Romke Adema 3, Geale Tadema 2, Jelly Doornbos, Sanne Doornbos en Willemien Oenema.