9 °C

Broekster Boys wint zes puntenduel

zo 6 december 2009, 13.43 uur

DAMWALD - Doelpunten beslissen de wedstrijd. Als je veel kansen schept, maar niet scoort dan heb je niet gewonnen. Eenvoudige taal, maar zo werkt het wel. Trainer Patrick Zwart van Oeverzwaluwen analyseerde na afloop van de wedstrijd, dat Broekster Boys terecht had gewonnen. De thuisclub kreeg meer kansen en scoorde vaker, aldus Zwart. Maar toch die kans in de derde minuut. Als die er nou eens in was gegaan, dan was het een geheel andere wedstrijd geworden. Het was een wedstrijd, waar veel op het spel stond, aldus Patrick Zwart.

Winst in een thuisduel is belangrijk voor Broekster Boys om mee te dingen voor de bovenste drie plaatsen. Vijf thuisduels waren gewonnen en afgelopen zaterdag lukte dat weer. Vooraf bleek er toch een behoorlijke ziekenboeg te zijn bij Broekster Boys. Raymond Mulder is nog steeds geblesseerd. Sietse Rozema is nog niet geheel fit. Etienne Harreman was door droeve familie omstandigheden afwezig.

Johnny Jakari was ook nog niet fit. Toch stond er weer een team in het veld met als laatste man René Dijk. Harry Wijnsma was nu middenvelder. Tegenstander Oeverzwaluwen zou bij winst naast Broekster Boys plaats nemen op de ranglijst. Scheidsrechter was deze middag de heer J.G. Hoekstra uit Drachten.

Na vier minuten verspeelde René Dijk de bal op het middenveld. Direct ging de bal naar voren. Daarbij kreeg Daniel Bennik van Oeverzwaluwen een unieke kans om de score te openen. Goed ingrijpen van keeper Karim Oortgijsen en Durk Pieter Boersma voorkwam een achterstand. Broekster Boys kwam goed terug en wist uitstekende kansen te scheppen. René Dijk wist na een tiental minuten Overkempe te bereiken, maar keeper de Lange van Oeverzwaluwen redde uitstekend.

Twee kopballen van Sjoerd Westra hadden een beter lot verdiend dan over het doel van Oeverzwaluwen te gaan. Na ruim een half uur wist Sjoerd Westra van afstand de 1-0 aan te tekenen. De achterhoede van Oeverzwaluwen lette niet goed op. Toch was het een uitstekende goal van Westra. Broekster Boys ging door, maar verzuimde de voorsprong te vergroten. Harry Wijnsma ontving nog geel van scheidsrechter Hoekstra voor een overtreding op het middenveld. De ruststand was 1-0 en zondermeer terecht.

Na de rust mocht routinier Ype Haijtema van Oeverzwaluwen een vrije trap nemen van ca. 25 meter. Haijtema schoot de bal in de kruising, maar keeper Oortgijsen wist de bal tot corner te verwerken. Overigens was Oortgijsen die tweede helft uitstekend in vorm en wist met enkele uitstekende reddingen doelpunten te voorkomen. Na een twaalftal minuten werd er een mooie aanval opgezet door Broekster Boys. Oeverzwaluwen verzuimde de bal weg te trappen en daarvan profiteerde Stephan Overkempe (2-0).

Oeverzwaluwen is een sterk team en kwam dan ook sterk terug. Het tempo werd opgeschroefd en Oeverzwaluwen kregen kansen, maar vooral keeper Oortgijsen van de thuisclub hield voorlopig de nul. Een kwartier voor het eindsignaal wist Elmer Laagland alleen voor Oortgijsen de aansluitingstreffer aan te tekenen (2-1).

Oeverzwaluwen ging door en het leek spannend te worden Enkele minuten later brak Broekster Boys uit via Overkempe. Het verrassende schot van Overkempe vloog laag de goal in (3-1). Trainer Zwart verklaarde na afloop, dat het derde doelpunt van Broekster Boys het breekpunt was. Bovendien ging keeper de Lange niet geheel vrij uit met die derde goal, aldus Zwart.Twee minuten voor tijd wist Sjoerd Westra met een prachtig schot nog de 4-1 aan te tekenen. Toch bleven de mannen uit Koudum er in geloven. In blessuretijd wist Ype Haytema de 4-2 aan te tekenen.

Invaller Sieberen Sipkema van Oeverzwaluwen schoot diep in blessuretijd de bal net naast het doel van Broekster Boys. Toch was de overwinning voor Broekster Boys verdiend. Geel was er nog voor Daniel Bennik van Oeverzwaluwen. Toch was de wedstrijd zondermeer sportief. Trainer Mark van Eijk was bijzonder trots op het team van Broekster Boys. Oeverzwaluwen blijft een moeilijke tegenstander voor Broekster Boys. Daarom was de 4-2 overwinning zondermeer een bijzondere prestatie. Bovendien staat Broekster Boys steviger op de tweede plaats met vijf punten voorsprong op VC Trynwâlden.