9.5 °C

Harkemase Boys winnen in Leeuwarden

wo 2 december 2009, 1.01 uur

HARKEMA - Harkemase Boys oefende dinsdagavond in Leeuwarden tegen de koploper in de tweede klasse Leeuwarder Zwaluwen. De mannen van trainer Henk de Jong wisten op het kunstgras van sportpark Nylan met 3-1 te winnen. Het eerste doelpunt viel vlak voor rust toen een vrije trap van Roel van der Meulen door de muur van richting veranderd werd waardoor de keeper kansloos was.

Vlak na rust kwamen de Leeuwarders op gelijke hoogte door een doelpunt van Klaas Jan Miedema. Het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van Oebele Schokker. Van ongeveer twintig meter krulde hij de bal via de binnenkant van de kruising binnen. Het slotakkoord kwam op naam van Rene van der Wey die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Oebele Schokker die op zijn beurt profiteerde van een voordeelsituatie na een overtreding op Martijn Barto.

Hoogtepunt van de avond was echter niet de verdiende overwinning maar de rentree van Dennis Loer en Erdem Yeni na hun langdurige blessures. De rushes van Loer en de mooie passes van Yeni waren hartverwarmend op deze ijskoude avond in Leeuwarden.

Leeuwarder Zwaluwen-Harkemase Boys 1-3 (1-0).
40. 0-1 Roel van der Meulen; 47. 1-1 Klaas Jan Miedema; 50. 1-2 Oebele Schokker; 67. 1-3 Rene van der Wey.