Account
Logo
Zoeken
6.3 °C
Vrees voor afsluiting Lauwersseewei
© WâldNet |  De pijnpunten die de provincie aan gaat pakken

Vrees voor afsluiting Lauwersseewei

vr 27 november 2009, 6.50 uur

DOKKUM - In de gemeente Dongeradeel wordt gevreesd voor een langdurige afsluiting van de Lauwersseewei. De weg is de belangrijkste verbindingsweg tussen Dokkum en Leeuwarden. De Provincie wil binnenkort aan de slag met de weg, die daardoor mogelijk 9 maanden lang wordt afgesloten. Onder andere de VVD fractie in Dongeradeel heeft grote zorgen over die afsluiting en diende tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdagavond een motie in over het onderwerp. De fractie kreeg van alle politieke partijen steun en ook het college van Burgemeester en Wethouders kon de motie overnemen.

Op twee kruispunten, naar Rinsumageest en Burdaard, zijn volgens de provincie de afgelopen decennia de nodige verkeersongevallen geregistreerd. De oorzaak daarvan was vaak een combinatie van polderblindheid en onoverzichtelijke kruispunttypes. Om de verkeersveiligheid te vergroten, worden op beide plaatsen rotondes gerealiseerd. De kans bestaat dat voor het 1,5 miljoen kostende project langdurige wegafsluitingen van zo’n 9 maanden kunnen worden ingezet.

Volgens VVD-er Anton van der Aar, die de motie indiende, heerst vooral onder Dokkumer ondernemers grote onrust. In een motie droeg hij wethouder Tytsy Willemsma op om er bij provinsje Fryslân op aan te dringen om de weg helemaal niet af te sluiten. Jan Visser (FNP): “Dat soe in hertynfarkt foar regiostêd Dokkum betsjutte”. Wethouder Willemsma gaf in de raadsvergadering aan regelmatig overleg te voeren met ondernemersverenigingen, omliggende gemeenten en de provincie en de zaak hoog in het vaandel te hebben. “We binnen drok in oerlis om de oerlêst ta in minimum te beperken”, aldus de wethouder.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
25.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.1%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18%
Geen mening  
29.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!