6 °C

VKC pakt punten in Leeuwarden

zo 22 november 2009, 18.28 uur

LEEUWARDEN - VKC trof zondag Wez-Warber/Wez-Fluch 1 in Leeuwarden. Dit team is een oude bekende van VKC, vorig jaar troffen zij elkaar ook al in de zaal. VKC won in een aantrekkelijk duel met 12-20.

VKC had in het begin moeite met scoren. Na 15 minuten spelen stond er een 4-4 stand op het scorebord. Hierna ontwaakte VKC eindelijk en wist met doelpunten van onder andere Martijn Huijgen en Rolien Benedictus een gat te slaan naar 5-9.

VKC verdedigde niet helemaal scherp en kreeg toch onnodige doelpunten tegen. Bij rust stond het 7- 13. Na rust werd er geduldig gespeeld, en de aanvallen werden effectief afgerond. Sjoukje Haisma scoorde de 9-14 met een mooie doorloopbal op aangeef van Erwin Bakx vanuit het andere vak. VKC speelde de wedstrijd geduldig uit, en won uiteindelijk met 12-20.