9.1 °C

Spelers Ropta Boys lopen averij op

za 21 november 2009, 19.48 uur

GARYP - De gevleugelde uitspraak, een gewaarschuwd mens telt voor twee, was deze middag niet echt zichtbaar bij de mannen van Ropta Boys 1. Er waren vooraf voldoende en meerdere redenen om extra alert te zijn tegen V en V'68 uit Garijp. De eerste reden heeft te maken met het verleden tussen beide teams en tweede reden was het verschil op de ranglijst. Het verleden heeft bewezen dat Ropta Boys moeilijk kan winnen in Garijp en heden is dat de hekkensluiter graag voor een stunt gaat tegen de koploper.

Na 90 minuten voetbal was de conclusie dat Ropta Boys ver beneden haar kunnen heeft gevoetbald tegen een ploeg die via de counter, voornamelijk in de eerste helft, ook nog de beste mogelijkheden kregen voor een doelpunt. Het uiteindelijke gelijke spel spreekt boekdelen deze middag.

Een teleurstellend resultaat voor de Ropta Boys ploeg. De start van Ropta Boys was acceptabel en het vele Ropta Boys publiek ging er hierdoor eens goed voor staan. Het sterke begin mondde uit in enkele mogelijkheden voor Mark Meyerse op aangeven van Jan Pzn Braaksma en voor Auke Meinsma op aangeven van Willem Wijma. Ondanks het grote overwicht in het eerste kwartier wist Ropta Boys geen bres te slaan in de hechte V en V'68 verdediging.

Integendeel, de grootste mogelijkheid na een kwartier was voor de snelle Gooitzen van der Veen van V en V'68. Op snelheid wist hij bijna de counter van V en V'68 om te zetten in de openingstreffer. Zijn inzet ging maar net voorlangs. Opnieuw gewaarschuwd, maar Ropta Boys bleef hardleers. Ropta Boys ging naarmate de eerste helft vorderde steeds slechter voetballen. Het overwicht was zichtbaar en duidelijk, maar dit overwicht leverde eigenlijk helemaal geen kansen of mogelijkheden op. Veel spelers gaven deze middag niet thuis en voetbalden ver beneden eigen kunnen. Het stapje extra werd deze middag voornamelijk gezet door de thuisploeg V en V'68. Het was daarom ook niet verwonderlijk dat V en V'68 kansen rook om iets te halen tegen de zwak opererende koploper.

Na twee kleine mogelijkheden voor Roelof Weidenaar en Birhanu Rispens was het opnieuw V en V'68 die over de linkerkant heel gevaarlijk door kwam. Het was keeper Tjidsger Braaksma, ingevallen voor de bij de warming up geblesseerde Geert Dam, die redding bracht op een kopbal van opnieuw Gooitzen van der Veen. De tweede waarschuwing was een feit en de derde waarschuwing zou niet meer komen, want die lag in de 42e minuut onhoudbaar in de touwen.

De protesterende Willem Wijma kreeg geheel onnodig een vrije trap tegen. Deze vrije trap werd opgevangen door Cornelis Wartena. Hij hield de controle en schoot de bal van de rand 16 meter onhoudbaar langs keeper Tjidgser Braaksma voor de 1-0. Drie keer was scheepsrecht voor de thuisploeg, waardoor de rust aanbrak met 1-0. Moeizaam gelijkspel.

Na rust werd Birhanu Rispens gewisseld voor Sander Braaksma. In de tweede helft ging er iets meer dreiging uit van Ropta Boys dan in de eerste helft. Opnieuw was Ropta Boys niet bij machte om V en V'68 het vuur aan de schenen te leggen. Ropta Boys kreeg meer mogelijkheden en de schoten van Roelof Weidenaar en Mark Meyerse kregen richting, maar waren geen probleem voor de V en V'68 keeper.

Zelfs een vrije trap op de rand van het 16 meter gebied leverde geen enkel gevaar op voor V en V'68. Zo verstreek de tijd in het voordeel van de verdedigende V en V'68 ploeg. Het hondstrouw Ropta Boys publiek begon een beetje te morren en vroeg luidkeels om vers bloed. Het vers bloed kwam er door Jan Yzn Braaksma te wisselen voor Jorrit Jaap Weidenaar, waardoor Ropta Boys één op één ging spelen en Auke Meinsma mocht het veld verlaten voor Erwin Braaksma.

De wissels gaven Ropta Boys in ieder geval een nieuwe impuls voor een echt slotoffensief. Na een dik half uur viel dan toch de gelijkmaker voor Ropta Boys. De gebroeders Weidenaar waren verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Jorrit Jaap Weidenaar speelde zijn broer Roelof goed in en kreeg de bal keurig terug en schoot de bal van de rand 16 meter onhoudbaar binnen voor de gelijkmaker (1-1)

Bij het ophalen van de bal was er nog een klein akkefietje tussen Sander Braaksma en de keeper. De scheidsrechter zag niets en deed niets. Het slotoffensief van Ropta Boys leverde niet meer de winst op die het eigenlijk op basis van de gehele wedstrijd ook niet verdiende. Ropta Boys heeft ondermaats gepresteerd tegen een ploeg die het maximale bracht en het gelijkspel zal koesteren voor het ene punt. Ondanks dit gelijkspel blijft Ropta Boys koploper met twee punten voorsprong op Noordbergum en VVT.

Volgende week krijgt Ropta Boys thuis de kans om zich tegen F.C. Grootegast te revancheren voor dit matig optreden tegen V en V'68. Eindstand: 1- 1.