6.8 °C

Koploper Drachtster Boys blijft winnen

di 17 november 2009, 9.37 uur

DRACHTEN - Koploper Drachtster Boys speelde maandagavond in Oosterwolde tegen De Griffioen. Het duurde tot twee minuten voor rust voordat de Boys wisten te scoren. In de grimmige tweede helft liepen de Boys steeds verder weg van de hard spelende tegenstander. In de laatste minuten kwam De Griffioen nog wel terug maar dat was te laat om Drachtster Boys van de zesde overwinning op rij af te houden.

In de eerste helft was Drachtster Boys de bovenliggende partij, maar wist niet echt door te drukken. De Griffioen stelde daar een aantal goede tegenstoten tegenover, maar de sterk spelende Luuk Westerhof stond steeds in de weg. Vlak voor rust zette Atze Jan van der Ploeg een combinatie door het midden op met Benjamin Donker en punterde de bal in de touwen: 0 - 1.

In de tweede helft drukte Drachtster Boys door. Na een strakke dieptepass van Jan Ruurd Koopmans, draaide Dennis de Vries weg en scoorde beheerst: 0 - 2. Niet lang daarna stelde Benjamin Donker Koopmans in staat om op zijn verjaardag te scoren: 0 - 3. De Griffioen deed wat terug met een schot van afstand, maar Rudolf Smedinga vond aanspeelpunt Benjamin Donker en deze scoorde verrassend met een omhaal: 1 - 4.

De wedstrijd werd grimmiger, maar de scheidsrechter weigerde een aantal gele kaarten voor de Griffioen te trekken. Hierdoor ontstond een hectische slotfase. De Griffioen scoorde 4 - 2, maar de regelmatig onhoudbare Dennis de Vries maakte een actie en Rudolf Smedinga kon binnentikken: 2 - 5. In de slotseconde wist De Griffioen met een fraaie treffer nog tot 3 - 5 te komen. Drachtster Boys blijft fier aan kop met 18 punten uit 6 wedstrijden.