8.4 °C

Onverwachte overwinning Broekster Boys

za 14 november 2009, 20.00 uur

DAMWALD - Voor de Broekster Boys spelers is het elk jaar weer een kwelling in Oentsjerk op het kunstgras te spelen. Hendrik Atze Storm haakte af voor het kunstgrasavontuur. De jeugdige René Dijk speelde als laatste man bij Broekster Boys een uitstekende partij. Naast Hendrik Atze Storm was ook Bennie Reitsma niet van de partij. Sietse Rozema en Raymond Mulder waren geblesseerd. Het jeugdige team van Broekster Boys stond afgelopen zaterdagmiddag voor een loodzware taak. Er was nog nimmer gewonnen op het kunstgras in Trynwalden.

Scheidsrechter was deze middag de heer G.J. Bakker uit Hurdegaryp. Trainer bij de VC Trynwalden is momenteel Robbie de Jong, die in zijn jonge jaren in de hoofdmacht van Broekster Boys speelde. De Jong had de gehele week naar deze wedstrijd toegeleefd. VC Trynwalden werd in het eerste kwartier klemgezet en kreeg geen kansen. Broekster Boys speelde deze wedstrijd met een tactisch concept en dat is duidelijk tegen de instelling van trainer Mark van Eijk van Broekster Boys.

Van Eijk vind het belangrijk, dat zijn team aanvallend speelt. Maar soms moet je wel eens niet aanvallend spelen om een kans te maken op drie punten in een uitwedstrijd. Na twintig minuten viel de Amerikaan Nanji Karman van Broekster Boys geblesseerd uit. Johnny Jakhari was zijn vervanger. René Dijk wist met zijn achterspelers de zaak behoorlijk goed dicht te houden.

VC Trynwalden kon geen vuist maken en dat was heel verrassend. Na een half uur mocht de vrijstaande Geert Lammert Wijnsma op het vijandelijke doel schieten. Keeper Niels van der Meer liet de bal los en het was 0-1. Een minuut later belandde een prachtig schot van aanvoerder Tjalling van der Meulen op het dak van het doel van VC Trynwalden. De thuisclub kregen via Sjoerd Bauke Plantinga voor het rustsignaal nog een kans, maar het schot ging naast. Op slag van rust werd Stephan Overkempe vrijgelaten en dat betekende 0-2. Dit was tevens de ruststand en die tussenstand was zeker verrassend.

Het eerste half uur in de tweede helft gebeurde er weer weinig. In die periode kreeg Broekster Boys nog de beste kansen. Zelfs achterspeler René Dijk mocht nog eens aanleggen, maar het schot ging naast. De voorhoede van Broekster Boys kregen enkele kansen, maar goals kwamen er niet.

Opmerkelijk was ook nog een wissel bij VC Trynwalden. Oud Broekster Boys speler Andries Dijkstra werd vervangen door oud Broekster Boys speler Hendrik Beert Zijlstra. Het laatste kwartier was zondermeer voor VC Trynwalden. Een katachtige reflex van keeper Karim Oortgijsen voorkwam de aansluitingstreffer Daarna kopten Oane Rijpma en invaller Paul Westra op de lat.

In blessuretijd was het A-junior Patrick Huizenga, die voor de 0-3 zorgde. Direct na deze goal floot scheidsrechter Bakker voor het eindsignaal en mochten de spelers van Broekster Boys juichen. ER was overigens geen enkele kaart gevallen. Debuut bij Broekster Boys was er ook nog voor de jeugdige Johan van Kammen. De eerste uitoverwinning van dit seizoen was een feit.

Trainer Rob de Jong was niet ontevreden over zijn spelers. Het slippertje van keeper Niels van der Meer bij de eerste goal was volgends de Jong meer een fout van de verdediging. Wijnsma mocht vrijstaand op het vijandelijke doel schieten. En de tweede goal was een foutenfestival bij de VC Trynwalden. Volgens de Jong is het team van VC Trynwalden goed bezig en speelt tot nu toe een goeie competitie.

Broekster Boys barst van talenten, aldus de Jong. De Jong had graag de punten in eigen huis willen houden. Trainer Mark van Eijk had voor een tactische speelwijze gekozen. Van Eijk is een trainer, die altijd aanvallend wil spelen. Maar punten verzamelen is soms belangrijker dan mooi voetbal spelen, aldus van Eijk.