Account
Logo
Zoeken
13 °C

Vrouw uit Drachten vast voor diefstal

ma 9 november 2009, 9.14 uur

LEEUWARDEN - De politie heeft vorige week woensdag een 20- jarige vrouw uit Drachten aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning. Tijdens de verhoren bekende de vrouw de diefstal. Ze zit nog steeds vast omdat ze nog een gevangenisstraf van 18 dagen moet uitzitten.

Diefstal uit woning
Op 23 september 2009 werd in Leeuwarden bij een bejaard echtpaar een diefstal uit woning gepleegd. Hierbij werd een mapje met verschillende pasjes, waaronder een bankpas, weggenomen. Het bejaarde echtpaar werd door een vrouw gevraagd om mee te werken aan een onderzoek over veiligheid. Dit onderzoek zou zij in opdracht doen voor haar school in Leeuwarden. Eenmaal in de woning verzon de vrouw smoesjes waardoor de 82-jarige bewoonster een aantal malen de woonkamer verliet. Daarbij zag ze kans om bankpasjes te stelen.

Telefoontje van VISA
Later die dag werd de 82-jarige gebeld door iemand die zich voordeed als een medewerkster van de klantenservice van VISA. De 82-jarige vrouw herkende de stem van de ‘medewerkster’ als die van de vrouw die eerder die dag bij haar aan de deur was geweest voor het onderzoek. Tijdens het telefoongesprek wilde de vrouw gegevens krijgen over de bankpas van bejaarde vrouw, vermoedelijk om de pincode los te peuteren. De 82-jarige vertrouwde dit niet en beëindigde het gesprek. Het bejaarde echtpaar kwam later die week tot de ontdekking dat er een bankpasje waren gestolen. Ze besloten dan ook om aangifte te doen bij de politie.

Politieonderzoek
Na politieonderzoek kon op woensdag 4 november 2009 een 20-jarige inwoonster van Drachten als verdachte worden aangehouden. Tevens werd een 31- jarige Leeuwarder als verdachte gehoord. Tijdens de verhoren bekende de 20- jarige vrouw de diefstal. De 31-jarige man bleek na onderzoek niets met de diefstal maken te hebben. Het is zeer goed mogelijk dat de vrouw uit Drachten meerdere van dit soort diefstallen heeft gepleegd. Mochten mensen iets soortgelijks zijn overkomen dan kunnen zij zich melden bij de politie om hiervan aangifte te doen.

Openstaande gevangenisstraf
Na de verhoren werd er proces-verbaal opgemaakt tegen de 20-jarige vrouw. Ze moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. De vrouw mocht echter het politiebureau niet verlaten omdat ze nog een gevangenisstraf van 18 dagen had openstaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering




regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919


regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen


regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland