5.4 °C

Ropta Boys gelijk tegen Kootstertille

za 7 november 2009, 19.12 uur

KOOTSTERTILLE - Soms zit het mee en soms zit het tegen. Het zat Ropta Boys afgelopen zaterdagmiddag tegen in het benutten van de vele mogelijkheden en kansen. Het zat Ropta Boys mee dat Kootstertille niet met drie punten huiswaarts keerde in de slotminuten. Onder leiding van scheidsrechter Jongeling uit Groningen mocht pupil van de week Jacob Mooibroek de aftrap verrichten tussen koploper Ropta Boys en Kootstertille.

Als koploper begon Ropta Boys niet goed aan de wedstrijd. De eerste 20 minuten was de ploeg van trainer Yko de Boer zoekende met als gevolg enkele goede kansen voor de bezoekers uit Kootstertille. Ropta Boys speelde onrustig en te gehaast met als gevolg veel onnodig balverlies. Dit balverlies leidde tot twee goede kansen voor Kootstertille.

Na 8 minuten voetbal verspeelde Andries Weidenaar de bal en verschafte zo een grote kans aan Eelke Vellema. Gelukkig wist Andries Weidenaar zijn fout te herstellen door het schot van Eelke Vellema nog net te kraken tot corner. Tweede grote mogelijkheid was een misverstand tussen Willem Wijma en Andries Weidenaar. Door dit misverstand kon Arjan Kooistra alleen richting Ropta Boys keeper Geert Dam.

Nu was het Willem Wijma die met een ultieme sliding de bal nog voor de voeten van Arjan Kooistra kon wegtikken. Ropta Boys mocht in deze beginfase niet klagen dat het niet op achterstand werd gezet. Zelf kwam de ploeg beter in de wedstrijd na 20 minuten spelen. De 1e grote kans diende zich aan via een voorzet van links door Mark Meijerse. Deze voorzet werd gemist door keeper Johan Laanstra een valt voor de voeten van Gerard Peter Weidenaar. Zijn inzet uit een moeilijke hoek ging vlak voor langs.

In deze fase was Ropta Boys weer ouderwets op dreef. De bal laten gaan, veel bewegen, vragen om de bal en op het juiste moment diepgang in het spel en vooral de rust bewaren. Vrij snel leverde dit goede spel een voorsprong op. Voor de openingstreffer was Roelof Weidenaar heel dichtbij door een perfecte voorzet van Gerard Peter Weidenaar net over te koppen. Deze waarschuwing werd in de 27e minuut daadwerkelijk omgezet in een voorsprong voor Ropta Boys. Arend Castelein speelt zich vrij op de rand zestien en legt keurig af op Gerard Peter Weidenaar die droog en hard in de verste hoek binnen schiet. (1- 0)

Na deze openingstreffer bleef Ropta Boys goed voetballen en kansen creëren. Met name Mark Meyerse kreeg in 35e minuut op aangeven van Arend Castelein een 100% kans om te scoren. Hij mocht alleen richting keeper Johan Laanstra. Het schot van Mark Meyerse werd door deze keeper met de voet zeer goed gered. In deze fase had Kootstertille geluk dat een afgegeven bal van Roelof Weidenaar voor de linkervoet kwam van Arend Castelein. Met zijn linkerbeen wist hij niet de juiste kracht en richting te geven aan zijn het schot, waardoor de keeper van Kootstertille redding kon brengen.

Tegenover deze kansen en mogelijkheden moest Ropta Boys ontzettend goed oppassen voor de counter van Kootstertille. Kootstertille loerde op deze counter en werd tweemaal via een goed schot gevaarlijk. De laatste mogelijkheid voor rust was voor Roelof Weidenaar. Een voorzet van Jan Pzn Braaksma werd door Roelof Weidenaar net over het Kootstertille doel gekopt. Rust: 1-0.

Jorrit Jaap Weidenaar mocht zijn opwachting maken in de tweede helft ten koste van Mark Meijerse. Ropta Boys kwam deze keer wel goed uit de startblokken. Vanaf het begin werd druk gezet op de tegenstander. De tegenstander werd gedwongen tot counter voetbal, want Ropta Boys was beter.

Alleen, beter zijn, was deze middag niet voldoende, want de kansen die ontstonden werden net niet verheven tot doelpunten. Kootstertille wist na een kwartier de allereerste counter na rust schitterend af te werken. Een voorzet van links door Arjan Kooistrra werd op fraaie wijze tegendraads binnen gekopt door Jan Hiemstra achter de verbouwereerde keeper Geert Dam. (1-1)

Ondanks het geschreeuw en gemopper in het veld van Ropta Boys spelers bleef de ploeg toch voetballend overeind. Opnieuw kreeg de ploeg kansen via met name Roelof Weidenaar. Maar helaas hadden de vele kopballen van Roelof Weidenaar deze middag niet de juiste richting. Niet alleen Roelof, maar ook Birhanu Rispens kreeg een dot van een kans na de mooiste aanval van de gehele middag. De aanval begon bij Jan Pzn Braaksma en werd via een paar keer één keer raken panklaar gelegd voor Birhanu Rispens. Maar zijn schot ging uit kansrijke positie net naast.

Zelfs waren er twee heuse scrimmages voor het Kootstertille doel, maar even zo vaak kon keeper Laanstra de bal oprapen. In 35e minuut was Ropta Boys nog heel dichtbij de winnende treffer. Een toegekende vrije trap van Arend Castelein ketste boven op de lat over het doel. Inmiddels had Aukee Meinsma plaats gemaakt voor Erwin Braaksma.

In het slotoffensief van Ropta Boys werden opnieuw mogelijkheden en kansen gecreëerd. Opnieuw kopte Roelof Weidenaar over na een voorzet van Willem Wijma. Even later was het opnieuw Roelof Weidenaar die deze keer koppend de bal zeeer goed terug legde, maar opnieuw was er niemand die het laatste setje gaf voor de winnende treffer.

Door het missen van deze kansen ging het in de slotminuten nog bijna helemaal mis voor Ropta Boys. Tot tweemaal toe kwam Ropta Boys goed weg met dank aan Jan Yzn Braaksma die via een corner een goal wist te voorkomen door een vrije trap van Kootstertille van de lijn te halen. In de allerlaatste minuut ging een voorzet van Kootstertille rakelings voorlangs zonder dat iemand de bal wist te beroeren tot doelpunt.

Conclusie: Ropta Boys verspeelt op basis van de gehele wedstrijd drie punten, doordat de afwerking onvoldoende was tegen een gevaarlijke en snel op de counter spelende Kootstertille ploeg.

Eindstand: 1-1.