Account
Logo
Zoeken
7.8 °C

Drachtster Boys wint van Schattenberg

za 7 november 2009, 11.21 uur

DRACHTEN - Koploper Drachtster Boys speelden vrijdag een thuiswedstrijd tegen subtopper Schattenberg uit Assen. De boys speelden niet hun beste wedstrijd, maar het was genoeg om de technisch vaardige Drenten van zich af te houden. In de spannende slotfase, was het Rudolf Smedinga die de genadeklap uitdeelde, nadat Schattenberg alles of niets speelde met een meevoetballende keeper.

Drachtster Boys, zonder de geblesseerde Hylke Bakker en met vervanger Jan Ruurd Koopmans, kwam al na drie minuten op voorsprong. Arnaud Donker maakte de actie over links en Atze Jan van der Ploeg stond klaar bij de tweede paal: 1 - 0. Maar nog geen minuut later kwam Schattenberg langszij na slordig inpassen van Drachtster Boys.

De Molukse formatie uit Assen kwam halverwege de eerste helft zelfs op voorsprong, uit een van richting veranderde vrije trap. Via een overtalsituatie, na een gele kaart voor een Schattenberg speler, kon Arnaud Donker de gelijkmaker binnenschieten: 2 - 2. Schattenberg voetbalde technisch zeer vaardig en Drachtster Boys speelde te slordig om te kunnen domineren.

In de tweede helft kwam er meer nauwkeurigheid in het spel van Drachtster Boys. Na twee minuten sloeg Dennis de Vries toe na een sterke individuele actie: 3 - 2. Toch kwam Drachtster Boys niet helemaal ‘los’, zoals in de voorgaande weken. Het was dan ook een bevrijding, halverwege de tweede helft, toen Rudolf Smedinga een combinatie opzette met Benjamin Donker, die Smedinga met een subtiel hakje vrij voor de keeper zette: 4 - 2.

In de slotfase kreeg de keeper van Schattenberg een gele kaart en speelden de Boys met een overtal. Maar de genadeklap werd niet uitgedeeld en niet lang daarna bleef de Boys verdediging staan omdat de bal over de zijlijn was. De scheidsrechter liet echter doorspelen en Schattenberg kon zomaar 4 - 3 aantekenen. De Drenten speelden daarna met een meevoetballende keeper en namen alle risico’s. Rudolf Smedinga wist te onderscheppen en zette de 5 - 3 eindstand op het bord.

Volgende week is Drachtster Boys vrij en op maandag 16 november is de volgende competitiewedstrijd tegen De Griffioen in Oosterwolde.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Lancaster Expositie heropent in Earnewâld

Lancaster Expositie heropent in Earnewâld

regionaal nieuws

Orthodoxe Paasviering in Alde Wite Buitenpost

Orthodoxe Paasviering in Alde Wite Buitenpost




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.2%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie