Account
Logo
Zoeken
10.3 °C
Foto: WaldNet

Verkeer heeft het moeilijk in Dokkum

ma 2 november 2009, 16.20 uur

DOKKUM - Automobilisten die Dokkum aandoen, hebben sinds maandag moeite om op de plaats van hun bestemming te komen. Doordat de Ee-brug in Dokkum een paar dagen is afgesloten, kan het verkeer daar geen gebruik meer van maken. Daarnaast zijn ook de Birdaarderstraatweg en het Sonnemapleintje in Dokkum nog steeds afgesloten en dit zorgt ook voor de nodige overlast.

Vanwege de huidige onderhoudstoestand moet het brugdek van de Ee-brug worden voorzien van een nieuwe slijtlaag, tot en met vrijdag is de brug daarom afgesloten. De oplossing voor automobilisten is om bij de Ee-brug rechtsomkeerd te maken en via de Rondweg-Zuidoost de andere kant op de rijden.

Massaal langs sluiproute
Dat veel automobilisten liever gebruik maken van een sluiproute, bleek maandagmiddag. Automobilisten nemen massaal de Altenabrug, die officieel verboden is voor automobilisten. Buurtbewoners pikten dit niet en klaagden bij de politie over de overlast.

De politie controleerde maandagmiddag korte tijd naar aanleiding van de klachten. Volgens een politiewoordvoerder werden er geen boetes uitgedeeld, maar, tot ergernis van buurtbewoners, werd er enkel gewaarschuwd. Zodra de opvallende politieauto verdwenen was werd het verbod weer massaal genegeerd.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drogeham

Dodenherdenking in Drogeham

regionaal nieuws

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drachten

Dodenherdenking in Drachten







Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.9%
Nee  
20%
Geen idee  
25.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!