9 °C

Zaal Drachtster Boys dendert door

za 31 oktober 2009, 11.57 uur

DRACHTEN - De zaalvoetballers van Drachtster Boys speelden vrijdag een thuiswedstrijd tegen drs. Vijfje 2. Het studententeam uit Groningen speelde een hoog tempo, maar miste de kwaliteit om tot doelrijpe kansen te komen. Dat kwam vooral omdat Drachtster Boys goed druk op de bal zette en daarbij genadeloos de fouten van de tegenstander afstrafte.

Het duurde zeven minuten voordat Drachtster Boys de zaak op orde had. Drs. Vijfje draaide een hoog tempo, waar de Boys de handen vol aan hadden. Een overtal situatie voor de Boys leverde niets op en toen was het ineens topscorer Arnaud Donker die een actie maakte en van afstand op het doel pegelde: 1 - 0. Hierna ging het snel. Een minuut later ging de ongrijpbare Jurian Zwarts er op snelheid vandoor en Dennis de Vries kon 2 - 0 binnentikken. Weer twee minuten later herhaalde de situatie zich: 3 - 0. Drs. Vijfje stelde hier weinig tegenover, hoewel hun spits handig 3 - 1 scoorde.

Maar een gedreven spelend Drachtster Boys had de smaak te pakken en bleef druk zetten op de tegenstander. De sterk spelende Hylke Bakker ontfutselde de bal aan een tegenstander, omspeelde de keeper en scoorde 4 - 1. Het mooiste doelpunt van de avond viel vlak voor rust. Jurian Zwarts verzond een lob over twintig meter naar Hylke Bakker, deze zette in één beweging Dennis de Vries voor de keeper en deze voltooide met een droge knal zijn hattrick: 5 - 1. Daarna was het weer Zwarts die onderschepte en eenvoudig de 6 - 1 ruststand aantekende.

In de tweede helft bleef Drs. Vijfje aandringen en loerde Drachtster Boys op de counter. Rudolf Smedinga zette een combinatie op en Arnaud Donker kon eenvoudig scoren. De Boys kregen nog een ondertal situatie toen doelman Luuk Westerhof een tijdstraf kreeg. Hylke Bakker, Jurian Zwarts, Dennis de Vries en reserve keeper Bert v.d. Werff hielden echter prima stand. In de laatste minuut bracht Rudolf Smedinga uit een strafschop de stand op 8 - 1 en scoorde drs. Vijfje direct de 8 - 2. Door dit resultaat blijft Drachtster Boys de ongeslagen koploper en speelt volgende week vrijdag weer een thuiswedstrijd.