Account
Logo
Zoeken
2.8 °C

Haven Aldtsjerk wordt uitgebreid

vr 23 oktober 2009, 10.21 uur

ALDTSJERK - De haven van Aldtsjerk wordt binnenkort uitgebreid naar in totaal 37 ligplaatsen. De gemeente Tytsjerksteradiel start de eerste fase van de uitbreiding op waarbij ook ligplaatsen worden gemaakt voor grotere boten. Als gevolg van de aanleg van de Noordelijke Elfsteden Vaarroute wordt een flinke toename van de recreatievaart verwacht. Met de uitvoering van het plan kunnen straks dus ook grotere boten de haven bereiken.

De slechte onderhoudstoestand van de dorpshaven van Aldtsjerk en de Noordelijke Elfsteden Vaarroute, waren voor de gemeente reden om samen met dorpsbelangen en omwonenden te kijken naar de toekomst. De bestaande haven heeft te weinig capaciteit, de ligplaatsen zijn klein en er zijn geen voorzieningen. Om de regio economisch te kunnen laten profiteren van de recreatievaart is het daarom nodig om voldoende aanlegplekken voor passanten te hebben.

Het realiseren van een toiletgebouwtje is een wens voor de mogelijke tweede fase. Het kunstwerk Krúsende Silen, dat in de haven staat, moet dan ook vanwege de uitbreiding worden verplaatst. Kunstenares Hilda Kanselaar is al gevraagd om een plan voor een nieuwe plek voor haar kunstwerk te maken. Verder zijn er in de tweede fase een afvalwaterinzamelpunt, een watertappunt en elektravoorzieningen nodig.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.1%
Nee  
55.6%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!