Account
Logo
Zoeken
4 °C

Vrouw vrijgesproken van oplichting

di 20 oktober 2009, 16.30 uur

LEEUWARDEN - De partner van een 35-jarige inwoonster van Drachten bestelde voor duizenden euro's aan goederen bij internetbedrijven. De man deed dat op naam van een werknemer van het bedrijf waar hijzelf een poosje via een uitzendbureau had gewerkt. De man bestelde voornamelijk computers en computeronderdelen, maar hij liet ook laptops en digitale camera's op zijn woonadres in Drachten bezorgen.

Bij IT-leverancier Microwarehouse had de man voor meer dan 25.000 euro aan spullen besteld. Hij zette alles weer te koop op Marktplaats.nl. Zijn partner, een 35-jarige Drachtster moest zich maandag bij de politierechter verantwoorden omdat zij medeplichtig zou zijn geweest aan de oplichtingspraktijken. De vrouw kwam niet opdagen. Zij had een paar keer spullen aangenomen en ervoor getekend als ze bezorgd werden.

Bovendien hadden zij en haar dochter een laptop gekregen. De officier van justitie concludeerde dat de vrouw medeplichtig was geweest aan de oplichtingspraktijken van haar partner. Hij eiste een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

De rechter kwam tot een andere conclusie: zij oordeelde dat de vrouw niet actief heeft deelgenomen aan het oplichten van bedrijven door haar partner en dus ook niet medeplichtig is geweest. Het enige dat overbleef, was heling van de laptops. Daarvoor kreeg de Drachtster een boete van 500 euro. De schadeclaim van Microwarehouse, voor een bedrag van € 25.288, werd niet-ontvankelijk verklaard.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum