Account
Logo
Zoeken
4.9 °C

Wederom winst voor KV Drachten

zo 11 oktober 2009, 17.26 uur

DRACHTEN - De Drachtster korfballers wonnen dit weekend in Enschede met 15- 19 van DOS/WK. KV Drachten klimt daarmee omhoog in het klassement. Samen met een bus vol verwachtingsvolle supporters gingen de Drachtsters afgelopen zaterdag naar Enschede. De supporters kregen waarvoor ze kwamen, het sterk spelende Drachten wist de hele wedstrijd het initiatief te behouden.

De enige keer dat DOS/WK op voorsprong kwam was de 1-0. Het gaatje werd direct gedicht en vanaf toen hadden de groenhemden het voor het zeggen. Dankzij het collectieve spel van de groenhemden wisten Marten Penninga en aanvoerder Romke Adema vele malen de korf te doorboren.

De ruststand werd 7-10. Ook na de pauze had de wedstrijd hetzelfde verloop. De thuisploeg kwam nog terug met een 9- 11. Ineke Yska wist dit terugkomen in de kiem te smoren door twee achtereenvolgende doelpunten. Daarop volgend bleef het verschil meer dan twee punten in het voordeel van de gastploeg. Met de eindstand van 15-19 gingen de korfballers tevreden terug naar Drachten.

Komende zaterdag speelt KV Drachten/Van der Wiel een Fryske derby om 15:30 thuis tegen koploper LDODK uit Gorredijk/Terwispel. SCORES VOOR DRACHTEN: Romke Adema 8, Marten Penninga 6, Ineke Yska 4 en Peter Hoogeveen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!