6.3 °C

Ropta Boys wint in Noardburgum

za 10 oktober 2009, 21.03 uur

NOARDBURGUM - In de voorbeschouwing op de Ropta Boys site werd aangegeven dat het zo langzamerhand tijd was voor een overwinning op Noordbergum. Afgelopen zaterdagmiddag was het zover voor de geelgroene formatie van trainer Yko de Boer. Ropta Boys speelde een puike partij voetbal en wist terecht de volle buit te pakken met 0-2 in en tegen Noordbergum. Door deze winst nestelde Ropta Boys zich steviger in de bovenste regionen van de 5e klasse B.

Onder de uitstekende leiding van scheidsrechter A van Tuinen beleefde het Ropta Boys publiek een mooie middag, want na 90 minuten werd door hun ploeg drie punten toegevoegd aan het punten totaal. Vanaf het begin van de wedstrijd was Ropta Boys scherp. Eigenlijk vanaf het begin werd duidelijk dat Ropta Boys er vol voor wou gaan. In de beginfase ontstonden er kansen aan weerszijden. Ropta Boys controleerde de wedstrijd en kreeg kansen via Birhanu Rispens en Erwin Braaksma.

In de eerste minuut gaf Birhanu Rispens zijn visitekaartje af. Hij speelde zich zelf goed vrij en schoot hard in. De Noordbergum keeper moest meteen fraai redding brengen op deze mogelijkheid. Erwin Braaksma wist na een kwartier spelen een goeie ingooi in één keer op de slof te nemen met als resultaat net over het Noordbergum doel. Noordbergum was voornamelijk gevaarlijk in de messcherpe counter. Na een half uur was er een grote mogelijkheid te noteren voor Willem Wijma.

Op links werd een goede actie van Erwin Braaksma ternauwernood tot corner verwerkt. Via deze corner kreeg Willem Wijma uit de kluts bij de tweede paal een mogelijkheid, maar zijn drop kick van dichtbij ging net over het doel. Ook Noordbergum kreeg mogelijkheden, want na een dik half uur spelen was Jan Yzn Braaksma net op tijd om een hard schot van dichtbij te blokken om erger te voorkomen. Inmiddels had Erwin Braaksma en een speler van Noordbergum geel gekregen na te laat ingezette slidings. In het laatste kwartier van de eerste helft had Ropta Boys de touwtjes behoorlijk strak in de handen.

Toch bleef het oppassen voor de snelle omschakeling bij de thuisploeg. De rust werd bereikt met 0-0, in doeltreffend weergegeven door één van de wisselspelers van Ropta Boys. Foutbaljend binne wy better, allinnich moat de bal dêr noch efkes yn. Deze woorden werden bewerkstelligd in de tweede helft.

Na rust wist Gerard Peter Weidenaar op wonderschone wijze de score te openen. Een voorzet van rechts kon door Roelof Weidenaar net niet worden binnen gekopt. De Noordbergum keeper stompt de bal weg voor de voeten van Gerard Peter Weidenaar. Met een fraaie lob van 30 meter wist Gerard Peter Weidenaar het overwicht van Ropta Boys uit te drukken in de 0- 1. Na deze openingstreffer had de zeer goed spelende Roelof Weidenaar de 0-2 op de schoen, maar zijn inzet ging net voorlangs. Noordbergum was de kluts kwijt en kreeg in korte tijd twee gele kaarten voorgeschoteld.

Wel moest keeper Geert Dam in de 65e minuut handelend optreden bij een grote mogelijkheid voor Noordbergum. Hij plukte de bal van de schoen bij een Noordbergum speler en blesseerde zich. Gelukkig kon hij verder en zag in de 70e minuut zijn ploeggenoot Arend Castelein op zeer fraaie wijze de wedstrijd beslissen. Een toegekende vrije trap van ongeveer 25 meter verdween onhoudbaar in de linkerhoek van de Noordbergum keeper. (0-2) Deze voorsprong had nog hoger kunnen uitvallen, want in de 75e minuut stuurde Arend Castelein zijn ploeggenoot Roelof Weidenaar in de diepte.

Roelof schoot met links in, maar zag zijn schot met moeite worden gekeerd door de Noordbergum keeper. Na de 0-2 had trainer Yko de Boer de spelers Sander Braaksma, Erwin Braaksma en Gerard Peter Weidenaar gewisseld voor Auke Meinsma, Jorrit Jaap Weidenaar en Jan Meindert Castelein.

In de slotfase werd de wedstrijd wat chaotisch, maar Ropta Boys kwam in zijn geheel niet meer in gevaar. Het slotakkoord kwam van de gebroeders Roelof en Jorrit Jaap Weidenaar.

Laatstgenoemde kreeg op aangeven van broer Roelof nog en dot van een kans, maar schiet net naast. Na iets meer dan 90 minuten floot de voortreffelijk leidende scheidsrechter van Tuinen voor het einde en pakte de ploeg van trainer Yko de Boer en zijn begeleiding drie hele belangrijke punten.

Volgende week komt het sterke VVT op bezoek, maar nu is het eerst even genieten van deze 0-2 overwinning.

Eindstand: 0-2.