3.5 °C

Broekster Boys gelijk tegen Blauw Wit

za 10 oktober 2009, 19.05 uur

DAMWALD - In Leeuwarden mocht Broekster Boys afgelopen zaterdag spelen tegen ex-eersteklasser Blauw Wit’34. De laatste competitie ontmoeting dateert van drie jaar terug. Broekster Boys won toen verrassend met 3-2. Zaterdag trad Broekster Boys gehavend in het veld. Sietse Rozema was ziek en Raymond Mulder was nog steeds geblesseerd. Bennie Reitsma had arbeidsplicht en René Dijk was op vakantie. Trainer Mark van Eijk moest dus vooraf puzzelen.

Met Etienne Harreman en Johnny Jakhari in de basis startte Broekster Boys de wedstrijd. Het eerste kwartier was zondermeer voor Broekster Boys. Siemen Sake Kamstra kreeg een kans om te scoren, maar de keeper van Blauw Wit’34 bracht redding. In dat eerste kwartier was er ook een goed schot van Johnny Jakhari, maar keeper Dijkstra van Blauw Wit’34 wist wederom redding te brengen. Dan een kwartiertje Blauw Wit’34.

Schoten van Rinze Idzinga en Menno Reinders werden door keeper Karim Oortgijsen gestopt. Durk Pieter Boersma haalde de bal nog eens van de doellijn, zodat Blauw Wit’34 niet kon juichen. Hendrik Atze Storm kopte op de vijandelijke goal, maar de kopbal werd gestopt door keeper Dijkstra. Overkempe mistte ook nog eens namens Broekster Boys na weifeling over al dan niet in buitenspelpositie. De scheidsrechter liet doorspelen en daarvan profiteerde Overkempe niet. En Sjoerd Westra schoot pal voor rust zowaar op de lat, zodat Broekster Boys en Blauw Wit’34 doelpuntloos aan de thee gingen.

Na de rust waren er net als voor de rust veel glijpartijen aan beide kanten. Een schot van Jan Teitsma van Blauw Wit’34 werd vakkundig gestopt door Karim Oortgijsen.Toch was er een aanval uit het boekje als Stephan Overkempe een voorzet geeft aan Siemen Sake Kamstra. Kamstra schoot uitstekend, maar keeper Dijkstra redde uitstekend. Ook waren er prima reddingen van keeper Karim Oortgijsen van Broekster Boys. Invaller Patrick Huizenga van Broekster Boys ondernam nog eens een solo en passeerde drie spelers van Blauw Wit’34, maar ook dit schot werd gestopt door keeper Dennis Dijkstra van Blauw Wit’34.

Tien minuten voor het eindsignaal mocht Sjoerd Westra op links doorgaan. Zijn voorzet werd door niemand afgemaakt, zodat ook deze kans voorbijging. De laatste vijf minuten waren zondermeer voor Broekster Boys, maar de mannen uit Damwald leken tevreden met het gelijke spel.Hendrik Atze Storm van Broekster Boys ging nog mee naar voren om een doelpunt te forceren.

Een overwinning voor Broekster Boys was mooi geweest, maar met het eerste punt in een uitwedstrijd kon Broekster Boys ook wel tevreden zijn. Dus eindigde de wedstrijd tussen Broekster Boys en Blauw Wit’34 doelpuntloos. Assistent trainer Jouke Dantuma was tevreden met een punt en was van mening dat een overwinning voor Broekster Boys toch een beetje teveel was geweest. Broekster Boys speelde zeker niet slecht met dit gehavende team. Volgende week speelt Broekster Boys thuis tegen SDS Een goed resultaat zou goed van pas komen, maar het blijft voetbal, aldus Dantuma.