Account
Logo
Zoeken
6.6 °C

Eén jaar cel geëist voor steekpartij

do 8 oktober 2009, 14.36 uur

LEEUWARDEN - De verdachte zelf was er niet, maar dat weerhield de officier van justitie er niet van om tegen een 32-jarige Dokkumer een celstraf van een jaar te eisen voor een poging tot doodslag. De man wordt ervan verdacht dat hij op 24 februari vorig jaar op de Oranjewal in Dokkum een toen 20-jarige Oosternijkerker met een Zwitsers zakmes in het hoofd heeft gestoken. Het slachtoffer had een oppervlakkige snijwond achter het oor.

De twee mannen kregen vlakbij de Ponderosa ruzie. De verdachte deed volgens het slachtoffer erg druk en agressief. Terwijl de Dokkumer hem een duw gaf, zag de Oosternijkerker in een flits dat de man een langwerpig voorwerp in zijn hand had. Meteen daarna raakte de Dokkumer het slachtoffer met volle kracht boven het linkeroor. Toen hij op de grond lag, besefte de Oosternijkerker dat hij met een mes was gestoken.

Nadat hij het mes had weggeslagen werd het slachtoffer door een groepje van drie jongens in elkaar geschopt. Uiteindelijk werd hij door een vriend en een uitsmijter geholpen. Als de Oosternijkerker niet in een reflex zijn hoofd had weggedraaid, dan had het veel erger kunnen aflopen, meende de officier van justitie. Zij ging uit van een poging tot doodslag. Voor de officier was het incident 'een typisch geval van uitgaansgeweld'.

Naast de onvoorwaardelijke celstraf van een jaar vorderde de officier een half jaar voorwaardelijk. De verdachte was donderdag niet naar de rechtbank gekomen om zijn verhaal te doen. De man was ook niet ingegaan op uitnodigingen van de reclassering. Volgens hem had het slachtoffer de confrontatie gezocht. Hij had bij de politie verklaard dat hij het mes meteen nadat hij het uit zijn zak had gehaald heeft weggegooid. Hij zou niet hebben gestoken.

Een getuige heeft na het voorval de telefoon van de verdachte en een geopend zakmes op straat gevonden. De Dokkumer ging niet in op uitnodigingen van de reclassering. Hij heeft een strafblad van zeven pagina's dik, waarin volgens de officier de rode draad wordt gevormd door het alcoholgebruik. De man zou twee weken voor de steekpartij op de Oranjewal zelf ook met een mes zijn gestoken. Uitspraak: 22 oktober.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!