5.2 °C

Onnodig verlies Harkemase Boys

ma 5 oktober 2009, 11.22 uur

HARKEMA - Harkemase Boys verloor zaterdagmiddag op een druilerig Sportpark De Bosk in Harkema met 0-3 van HHC Hardenberg. De thuisploeg verzuimde om in de eerste twintig minuten afstand te nemen van HHC.

Jelmer Slager, Martijn Barto en Arjen Postma misten oog in oog met keeper Sander Danes. Uit de eerste goede aanval van HHC was het direct raak, Appie Altunbas schoot een voorzet van rechts hoog in het doel achter keeper Jacob de Vries. Vlak voor rust wist HHC nog twee keer te scoren.

De eerste was een cadeautje van scheidsrechter Onstenk. Alwin Kooistra speelde de bal via een sliding over de achterlijn maar de scheidsrechter wees resoluut naar de stip omdat aanvoerder Gerard Kocks bij de actie van Kooistra struikelde.

Kocks zelf nam de penalty en schoof hem in de linkerhoek naast keeper De Vries. In de blessuretijd van de eerste helft mocht Kenny Kroeze alleen doorgaan op De Vries en rondde beheerst af waardoor Harkemase Boys tegen een onoverbrugbare achterstand aankeek bij de rust.

Na een uur spelen leek de spanning nog een beetje terug te keren toen Oebele Schokker werd neergehaald binnen de zestien en Martijn Barto een penalty mocht nemen maar keeper Danes stopte de inzet van Barto. De kopjes gingen toen naar beneden bij de Harkemase Boys en HHC kon de wedstrijd makkelijk uitspelen.

Harkemase Boys-HHC Hardenberg 0-3 (0-3).
20. 0-1 Appie Altunbas; 43. 0-2 Gerard Kocks (str.); 45+3 0-3 Kenny Kroeze.