12.9 °C

Granaet neemt koppositie weer over

zo 4 oktober 2009, 15.47 uur

DOKKUM - Afgelopen zaterdag moest de Granaet aantreden tegen Wik’34 ui Damwoude, die op dat moment boven aan stond. De Granaet was gebrand om deze plek weer over te nemen. Tijdens het inschieten was de Granaet al vrij zuiver van afstand, ondanks het onstuimige weer, en dit beloofde wat voor de wedstrijd.

Scheidsrechter Chris Jellema van DTL floot om half vier voor het begin van de wedstrijd. Gezien de ranglijst, Wik op de eerste en de Granaet op de tweede plaats, zou het een spannende derby kunnen worden, niets was minder waar.

De eerste 10 minuten liet de thuisploeg zien wat ze van plan waren en stond het vrij vlot 5-0. De Granaet was sterker en feller dan Wik en dit resulteerde in een 8-4 russtand. In de rust werden de puntjes op de i gezet, de Granaet moest duidelijker communiceren in de verdediging en aanvallend moest het team wat rustiger gaan spelen. Verder uitlopen was het doel.

Gerben de Vries zorgde binnen vier minuten voor 10-4 door twee mooie uitstarters af te ronden. Wik was fysiek en dit resulteerde uiteindelijk in een gele kaart voor een van de heren van Wik. Ondanks het nodige duw- en trekwerk van de Damwoudsters, waren het de Dokkumers die de punten thuis hielden. De Granaet won uiteindelijk met 16-8, een terechte overwinning, en neemt zodoende weer de koppositie over.

Het tweede van de Granaet speelde daarna nog een spectaculaire wedstrijd tegen Parabool 3. 10 minuten voor tijd stond het team nog met 9-4 achter, maar door goed samenspel wisten de spelers alsnog een gelijkspel eruit te halen. Het tweede heeft zodoende nog geen wedstrijd verloren in de competitie en staat nu nog een punt achter op koploper Parabool.