3.9 °C

Benauwde winst voor Broekster Boys

za 3 oktober 2009, 20.38 uur

DAMWALD - Drie maal drie is negen. Dit geld zeker voor Broekster Boys na afgelopen zaterdag, want Broekster Boys wist ook zijn derde thuiswedstrijd te winnen. En met die negen punten zijn de mannen uit Damwald naar de derde plaats op de ranglijst gestegen. Toch was de overwinning moeizaam, nadat Broekster Boys BCV het eerste half uur van de mat speelde.

Broekster Boys begon sterk en na twee minuten kopte Stephan Overkempe de bal net naast het doel. BCV was duidelijk gewaarschuwd. Na drie minuten was het wederom Stephan Overkempe van Broekster Boys, die de bal nu vallend in het doel wist te werken (1-0). In dat eerste kwartier werd een hard schot van Geert Lammert Wijnsma namens de thuisclub nog net van richting veranderd. De corner leverde niets op.

En na een kwartier speelde Overkempe zich vrij en Sjoerd Westra kreeg een unieke kans. Westra wist de bal niet onder controle te krijgen en zo verdween het leer naast het doel. Martijn Rispens van BCV kwam plotseling alleen voor keeper Karim Oortgijsen. Oortgijsen bleef attent en wist het leer klemvast te stoppen. Halverwege de eerste helft was er een solo van Siemen Sake Kamstra van Broekster Boys. Kamstra omspeelde keeper van der Laan en wist de bal in het doel te werken (2-0).

Acht minuten voor de rust wist Durk Pieter Boersma van Broekster Boys de bal uitstekend uit het doel te werken en voorkwam daardoor een tegentreffer. Drie minuten voor de rust was het Jaap Peter Nijboer van BCV, die tegen scoorde ( 2- 1 ). Jammer was daarbij, dat Durk Pieter Boersma even niet attent was, waardoor Nijboer niet in buitenspelpositie stond. Nijboer maakte dan alleen voor keeper Oortgijsen geen fout en schoof de bal in het doel.

De thuisclub bracht BCV door dit doelpunt weer terug in de wedstrijd Broekster Boys was het eerste half uur uitstekend begonnen, maar zakte daarna behoorlijk weg. De ruststand was dus 2-1.

Toch was er in de eerste minuut na de rust weer een kans voor Sjoerd Westra van Broekster Boys. Een redding van keeper van der Laan was nodig om een doelpunt te voorkomen. Jelmer Hoekstra van BCV schoot in die beginfase nog eens over het doel van Broekster Boys. Na de rust bleef BCV aandringen, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Achterin bij Broekster Boys speelde men uitstekend. Broekster Boys gaf geen kansen weg. Hendrik Atze Storm speelde uitstekend en ook verdedigers Oane Kooistra, Durk Pieter Boersma en René Dijk maakten weinig fouten. Na een half uur liet René Dijk zich vervangen. Ook Tjalling van der Meulen verliet het veld. Vervangers waren Johnny Jakhari en Harry Wijnsma. Broekster Boys kreeg in de blessuretijd nog twee grote kansen.

Vooral invaller Patrick Huizenga was te zelfzuchtig en liet daardoor de kans op een grotere voorsprong aan Broekster Boys voorbij gaan. De allerlaatste kans was nog voor Broekster Boys als Siemen Sake Kamstra nog eens op het doel van BCV schiet. Het schot van Kamstra werd door een verdediger van BCV tot corner verwerkt.

Na vier minuten blessuretijd floot scheidsrechter Zijlstra, die uitstekend had gefloten voor het eindsignaal. Debutant René Dijk speelde namens Broekster Boys een uitstekende partij in de achterhoede van de thuisclub. Trainer Mark van Eijk was ook tevreden over René Dijk en over het gehele team. Van Eijk was blij met de overwinning, maar vond het jammer, dat de thuisclub niet de kansen in het eerste half uur had benut. De wedstrijdbal werd aangeboden door Auto Demontagebedrijf Oosterhof uit Broeksterwoude.