7.6 °C

Anjum bezorgd VIOD eerste nederlaag

zo 27 september 2009, 16.28 uur

EANJUM - Afgelopen zaterdagmiddag moest de equipe van trainer Jan Venema afreizen naar Anjum om daar tegen de plaatselijke vv te spelen. VIOD moest het deze middag zonder een aantal vaste waarden doen namenlijk: Pieter van den Bosch, Jan Boonstra, Johan Tolsma en ook Bauke Visser was niet aanwezig. Hierdoor zaten de 2 B-junioren Rene van der Veen en Sjoerd Visser op de reservebank.

De wedstrijd werd geleid door de uitstekend acterende M.Dijkstra uit Sneek. Nadat de pupil van de week de bal aan het rollen had gebracht begonnen beide teams aan het karwei. De beginfase van de wedstrijd gaf een evenwichtig beeld van beide teams weer, Anjum dah iets meer dreiging in het spel maar echte kansen deden zich niet voor.

In het eerste kwartier kreeg Anjum 4 hoekschoppen de defensie van VIOD stond goed in de organisatie en daardoor werd dit vakkundig opgelost. In de 20ste minuut van de wedstrijd kwam VIOD op een 0-1 voorsprong. Het was Jelmer Visser die de bal vanaf de linkerkant goed voorgaf, daar was het Nukle Durk van der Valk die zijn directe verdediger te slim af was en de bal goed binnen tikte. Anjum leek even van slag, maar toonde veerkracht en herpakte zich snel.

In de 32ste minuut was de gelijkmaker een feit, slechte passing vanuit het middenveld bracht de eigen defensie van VIOD in de problemen. De terugspeelbal van Sytze Wiersma op doelman Meindertsma werd door de doelman van VIOD op de pantoffel genomen, de storende Brandt Schaap kreeg het leer tegen zijn lichaam waarna deze in het lege doel caramboleerde 1-1.

Een knullige actie waarmee VIOD de voorsprong verspeelde. Anjum voerde de druk op en probeerde voor de rust afstand te kunnen nemen van VIOD. Dit lukte de mannen van trainer Wietse van der Veen niet waardoor de teams met een 1-1 stand de kleedruimten op zochten. Tijdens de rust werd Marten Lutger Sijens vanaf de rechterflank op de back positie geposteerd, waardoor Albert Boersma naar het middenveld schoof. VIOD begon verder ongewijzigd aan de tweede helft.

VIOD trok na de thee feller van leer dan Anjum, ze moesten dan ook achteruit en een aantal keren dmv kliene overtredingen VIOD afstoppen. Dit leverde voor VIOD de nodige vrije trappen op, maar deze konden niet in doelpunten worden omgezet. In de 65ste minuut werd Martin Dijkstra vervangen voor Sije van der Meulen. Anjum leek op een 2-1 voorsprong te komen Jelle Visser van Anjum knikte de bal binnen, maar deed dit in buitenspelpositie.

Dit was goed gezien door grensrechter Jopie Krol, zijn signaal werd dan ook overgenomen door Leidsman Dijkstra. Toch was het Anjum wat in de ‘beruchte’slotfase, voor VIOD, van de wedstrijd de 2-1 scoorde. Het was de Anjummer routinier Anne Zijlstra die zich slim op de achterlijn vrij draaide en de bal hoog voorgaf. Daar was het de Anjum topscoorder Pope Bauke Holwerda die de bal pardoes op de pantoffel nam en deze hoog in het doel van VIOD knalde. VIOD ging in de slotfase 1 op 1 spelen, en posteerde Roelof van der Veen als extra spits.

VIOD kreeg geen echte kansen meer, toch was er tijdens een scrimmage voor het Anjum doel een verdediger van Anjum die de bal met de hand beroerde. Leidsman Dijkstra beoordeelde dit later als twijfelachtig, maar gaf dus geen strafschop aan VIOD. Hierna werd het duel afgefloten en kon Anjum de felbegeerde 3 punten bijschrijven, waar een gelijkspel meer de verhoudingen weer had gegeven. Volgende week zal VIOD afreizen naar Arum om daar de aansluiting met de bovenste regionen te kunnen herpakken.