10.9 °C

Verlies voor Drachten van der Wiel - 1

ma 21 september 2009, 21.48 uur

DRACHTEN - AKC/Erma Sport te sterk voor Drachtster korfballers

DRACHTEN De Drachtsters verloren met 16-24 van AKC/Erma Sport uit Almelo. De eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Romke Adema opende de score van de wedstrijd, de groenhemden kwamen door een doelpunt van Sytske Jellema op een voorsprong van 5-2. De Almelo’ers kwamen halverwege de eerste helft terug tot 6-6. Vervolgens ging de scores gelijk op, de ruststand was 11-12. Na de pauze liet de thuisclub zich overdonderen en kwam snel op een 11-15 achterstand. Dit verschil werd in de tweede helft niet meer kleiner en AKC had de wedstrijd in eigen handen. Dit werd door de ploeg uit Almelo goed uitgespeeld hetgeen duidelijk werd in de uitslag 16-24. Komende zaterdag speelt K.V. Drachten/ Van der Wiel om 15:30 uit tegen de Hoeve.

SCORES VOOR DRACHTEN: Arnoud Doornbos 4, Romke Adema 3, Geale Tadema 3, Sanne Doornbos 2, Jolanda Klos 2, Sytske Jellema en Marten Penninga.