4.9 °C

De Pein verliest van Leeuwarden

ma 21 september 2009, 4.45 uur

OPEINDE - OPEINDE - Na twee overwinningen moest De Pein het deze week opnemen tegen Leeuwarden. Het beloofde, na eerdere ervaringen, een spannende pot te worden. De Pein begon voortvarend en zo stond het scorebord al snel op 5-0 in het voordeel van de Wiegersma-formatie. Echter hield de scherpte niet aan bij De Pein en zo konden de hoofdstedelingen halverwege de eerste helft terugkomen tot 5-4. Vervolgens werd er door beide teams om en om gescoord, maar kon De Pein alsnog met een stand van 10-6 gaan pauzeren.

De tweede helft kwam Leeuwarden scherp uit de startblokken en bracht de stand terug tot 12-11. Hierna brak een spannende periode aan en werd het verschil niet groter dan twee doelpunten. De strijd werd heviger wat resulteerde in onzorgvuldig spel. Voor De Pein moest er nu iets gebeuren om een gat te slaan en de overwinning binnen te slepen. Liekele Jeltema kwam in het veld voor Douwe Quarré. Deze wissel leek goed uit te pakken, omdat Jeltema meteen scoorde. Het bleek allemaal niet genoeg te zijn voor de peinders, want in de allerlaatste minuut werd de eindstand bepaald op 17-18. Dit was een zuur verlies voor de peinders, die met name te wijten was aan het niet afronden van de kansen op de momenten dat het er echt toe deed.

Volgende week reist de selectie van KC de Pein af naar Ruinerwold om daar de strijd aan te binden met KIOS 1 en 2.