8.1 °C

KC Tietjerk wint weer

zo 20 september 2009, 12.15 uur

TYTSJERK - Zaterdag moest speelde KC Tytjerk in Drachtstercompagnie tegen TFS. Een paar seizoenen geleden waren dit altijd pittige en spannende duels, maar bij TFS zijn er de afgelopen tijd duidelijk dingen veranderd. Het werd dan ook een zeer eenzijdige wedstrijd die Tytjerk met 8-19 wist te winnen.

Onder erg goede omstandigheden begon Tytjerk sterk aan de wedstrijd, het eerste aanvalsvak scoorde gelijk 2x waardoor er na 3 minuten al een voorsprong was. Het tweede aanvalsvak had de eerste helft wat meer moeite met de korf te vinden, maar gelukkig kon men TFS ook van scoren af houden waardoor ze niet dichterbij konden komen. Tytjerk liep halverwege de eerste helft uit naar 2-7, en bij rust was de wedstrijd al gespeeld: 3-10.

Ook in de tweede helft bleef Tytjerk de betere ploeg, maar door de voorsprong en de warmte werd het spel wel wat minder. Dit kwam overigens niet door de wissel in de rust, Martha Venema werd vervangen door Emmy Jongsma die het uitstekend deed. Tytjerk liep nog verder uit en 10 minuten voor tijd mocht Harm Groothof ook zijn debuut maken, hij verving Kor Mulder. Na 70 minuten floot scheidsrechter Bekkema af op een 8-19 eindstand.

Zonder groots te spelen weer een simpele overwinning voor Tytjerk, die eigenlijk nog wacht op de eerste echte test van het seizoen. Mischien komt deze komende zaterdag wanneer de huidige nummer 1, WWC, op bezoek komt. Deze ploeg heeft een puntje meer dan Tytjerk maar door de gestaakte wedstrijd van Tytjerk van vorige week ook een wedstrijd meer gespeeld.