8.1 °C

Raadselachtig Broekster Boys wint weer

za 19 september 2009, 21.04 uur

DAMWALD - Broekster Boys is de laatste weken raadselachtig bezig. Voetballend is het team vaak één helft of een gedeelte van de wedstrijd goed bezig. Het team laat goed voetbal zien. Maar er zijn ook gedeelten van de wedstrijd, dat men slordig bezig is. Dat de laatste wedstrijden gewonnen werden was zondermeer verdiend, maar het feit, dat Broekster Boys kansen weggeeft is weer onbegrijpelijk. Het doelsaldo na drie wedstrijden is 9-8. Een seizoen geleden was het doelsaldo 12- 4 na even zoveel wedstrijden.

De supporters waren tevreden met de overwinning Broekster Boys aanvoerder Bennie Reitsma werkte de bal in de vierde minuut niet goed weg en zo waar kwam Dirk-Jan Doornbos van Bant alleen voor keeper Karim Oortgijsen. Oortgijsen bleef naar de bal kijken en voorkwam een achterstand. Een minuut later werd een uitstekende pass van Durk Pieter Boersma goed afgerond door Siemen Sake Kamstra ( 1-0 ).

Dit was het startsein voor een reeks uitstekende aanvallen. Geert Lammert Wijnsma schoot naast op aangeven van uitblinker Sietse Rozema. Halverwege de eerste helft speelde Sjoerd Westra zich uitstekend vrij en de voorzet kwam op het hoofd van Stephan Overkempe, die de bal in kansrijke positie naast kopte. Raadselachtig was het zondermeer, dat de bal naast het doel verdween en bovendien mist Overkempe de vorm van vorig jaar.

Na een goed half uur wist Geert Lammert Wijnsma zich goed vrij te spelen en de bal naar Sjoerd Westra te plaatsen, die de 2-0 aantekende. Een vijftal minuten voor het rustsignaal schoot Raymond Bos uit een voorzet in één keer op de goal van Broekster Boys. De bal kwam in de rechter bovenhoek en dat betekende 2-1.

Geert Lammert schoot nog eens op de lat. Toch was de spitsspeler van Bant bijzonder gevaarlijk. Voor Doornbos van Bant en Overkempe van Broekster Boys is het scoren nog ver te zoeken. Vorig seizoen scoorden beide spelers er lustig op los. De ruststand werd net als verleden week tegen Nijland een 2-1 stand.

De tweede helft begon Bant beter te voetballen. De eerste minuut moest Karim Oortgijsen weer handelend optreden. Bant bleef komen en dat resulteerde na twaalf minuten in een 2-2 stand. Tjalling van der Meulen lag geblesseerd in het strafschopgebied, maar Bant mocht doorspelen.

Raymond Bos wist uiteindelijk van dichtbij te scoren. Broekster Boys zat er doorheen en iedere aanval van Bant leek gevaarlijk. Keeper Oortgijsen moest reddend optreden, maar wist een schot niet klemvast te pakken. Invaller Danny Heukels van Bant sloeg de bal met de hand in het doel en zo werd het doelpunt afgekeurd.

In de pauze was Stephan Overkempe in de kleedbox achter gebleven. Hij was vervangen door Etienne Harreman. En tijdens de wedstrijd werd Bennie Reitsma gewisseld. Densel Bakboord was zijn vervanger. Bovendien werd de goed spelende Hendrik Atze Storm naar voren gedirigeerd.

Storm kreeg zelfs nog een kans om te scoren, maar het schot verdween over de goal.Tien minuten voor het eindsignaal bracht een aanval door het midden de bal bij invaller Harry Wijnsma. Wijnsma schoot op de goal, maar het schot werd van richting veranderd door één van de spelers van Bant en zo verdween de bal in de goal ( 3-2 ).

Deze stand bleef gehandhaafd en door deze overwinning stijgt Broekster Boys naar de tweede plaats in de tweede klas I. Toch kun je spreken van een raadselachtige overwinning, want de eerste helft speelde Broekster Boys superieur en de tweede helft was vooral het eerste half uur zondermeer voor Bant. Opmerkelijk was ook dat de goed leidende jonge scheidsrechter P.S. Wijbenga uit Harlingen geen enkele gele kaart uitdeelde.De wedstrijd was daar ook naar. De wedstrijdbal werd aangeboden door van der Hoop installatiebedrijf uit Damwald.