10.1 °C

Winst voor Broekster Boys

zo 13 september 2009, 11.52 uur

DAMWALD - Het begin van deze wedstrijd was allerminst bemoedigend. Een kopduel in de eerste minuut leek voor Steffen Overkempe van Broekster Boys en Wybrand Koster van Nijland slecht af te lopen. Overkempe was in staat om verder te spelen, maar Wybrand Koster moest met een pijnlijke kaak het veld verlaten. Broekster Boys speelde echter met Hendrik Atze Storm in de basis. Durk Pieter Boersma stond deze wedstrijd als wisselspeler opgesteld. Nijland bleek fysiek sterk. Vooral de voorhoede van Nijland bestond uit drie spelers van bijna twee meter. Een kopbal van Wyger Boonstra van Nijland ging net naast de goal van Broekster Boys. Tjalling van der Meulen van Broekster Boys schoot eveneens net naast het doel van Nijland. Sjoerd Westra mocht na een kwartier de bal aannemen op links. Westra schoot van ca. twintig meter en even later lag het leer in het net ( 1- 0 ).

Steffen Overkempe van Broekster Boys mocht de bal aannemen bij de volgende aanval, maar dat lukte net niet. Halverwege leek Bennie Reitsma van de thuisclub getackeld te worden, maar Nijland mocht verder spelen. Sietse Rozema wist Wyger Boonstra van Nijland de bal te ontfutselen en voorkwam daarmee een doelpunt.

Na een halfuur was er een overtreding van Oane Kooistra in het strafschopgebied en scheidsrechter Guldemond uit Heerenveen wees naar de penaltystip. Keeper Karim Oortgijsen dook naar de goeie hoek, maar via de paal en het hoofd van Oortgijsen belandde de bal in de goal ( 1-1 ).

Broekster Boys was weer terug bij af, maar de thuisclub bleef voetballen. Sjoerd Westra legde de bal breed voor Siemen Sake Kamstra, die hard inschoot. Keeper Marten van der Kamp van Nijland wist het leer ten koste van een corner uit het doel te ronselen. De corner leverde niets op. Toch werd het nog 2-1 voor het rustsignaal. Een prachtig laag schot van Tjalling van der Meulen verdween in de linkerhoek. Deze stand was tevens de ruststand.

Na de rust werd er beter gevoetbald door Broekster Boys. Zo wist Sietse Rozema zich prachtig vrij te spelen en verdween zijn schot net naast de goal. Tien minuten na de rust werd Sietse Rozema twee keer van de bal gezet. Goed doorzetten van Rozema leverde een grote kans op. Het schot van Rozema gleed via invaller Henk van Dalsen van Nijland in het doel. Dit betekende een veilige 3-1 voorsprong voor Broekster Boys.

Toch werd vijf minuten later de voorsprong kleiner. Een schot van Wyger Boonstra werd door Sietse Rozema van richting veranderd en zo werd de stand plotseling 3-2. Vanaf dat moment ging de thuisclub beter voetballen, maar doelpunten bleven uit. Vijf minuten voor het eindsignaal schoot Sjoerd Westra op de goal, maar keeper van der Kamp van Nijland stompte de bal richting achterlijn. Steffen Overkempe wist de bal nog te bemachtigen en in de goal te tikken. Een zuivere goal zou je zeggen, maar scheidsrechter Guldemond keurde de goal af wegens buitenspel.

En een paar minuten voor het eindsignaal kopte Wolter van Erkelens namens Nijland nog eens op de paal. Zo zie je dat je bij voetbal ook wel eens het nodige geluk moet hebben. Overigens wist Overkempe drie maal te scoren, maar deze drie doelpunten werden allemaal afgekeurd in verband met buitenspel. Toch is dit wel een teken van scherpte van Overkempe en dat moet de goalgetter van Broekster Boys moed geven. Broekster Boys wist deze wedstrijd verdiend met 3-2 te winnen.

Toch had Broekster Boys vooral de eerste helft de handen vol aan het fysiek sterke spel van Nijland. Trainer Mark van Eijk haalde na de wedstrijd opgelucht adem en gezien de andere uitslagen in de tweede klas I kwam Broekster Boys op een vierde plek terecht op de ranglijst dankzij een beter doelsaldo.