Account
Logo
Zoeken
22.2 °C

Drachtster: verdachtmakingen 'lulkoek'

di 8 september 2009, 20.39 uur

LEEUWARDEN - Als het aan de 26-jarige verdachte uit Drachten ligt, dan loopt hij zo snel mogelijk, liefst vandaag, weer als een vrij man rond. Hij zit onschuldig in de cel, tenminste dat vindt hijzelf. Dinsdag moest hij terechtstaan omdat hij in de zomer van vorig jaar betrokken zou zijn geweest bij twee woninginbraken. Op 1 juni 2008 zouden hij en twee collega-inbrekers uit een garage aan de Kletten in Opeinde een zitmaaier en een bladblazer hebben gestolen.

Ruim drie weken later zou het trio uit een woning aan de Wetterwille in Drachten een kluis hebben gepikt. Volgens de bewoners zat er in de kluis voor zo'n 100.000 euro aan geld, sieraden en horloges. Het hele bedrag wordt op de Drachtster verhaald. Die is niet van plan om ook maar een eurocent te betalen. Herhaaldelijk noemde hij de voor hem belastende verklaringen van een van de medeverdachten 'grote lulkoek'.

Volgens de Drachtster is de andere man 'een zware junk' en een drugsdealer. 'Het is bullshit, ze proberen mij gewoon zwart te maken', zei de verdachte. Dat zijn auto – een rode Honda Civic- voor de woninginbraak in de Wetterwille in de omgeving werd gesignaleerd en dat de andere verdachte had gezegd dat dit was om boel te verkennen, deed de Drachtster af met de woorden: 'Hij kan wel meer zeggen'.

Ook was het toeval dat hij en zijn mededaders na de inbraak ineens geld over de balk gingen smijten. De Drachtster zou een andere auto gekocht hebben en hij was met zijn vriendin naar het buitenland op vakantie gegaan, waar de twee ook nog eens een fotoshoot lieten doen, terwijl hij op dat moment werkloos was. Een gouden ketting die in de woning van de verdachte werd gevonden werd door de eigenares van de kluis 'voor 99 %' herkend als haar eigendom.

De verdachte wist zeker dat de ketting van hem was. Het geld had hij verdiend met het verkopen van parfum, leren jassen en schoenen. Iets waar zijn vriendin niet van op de hoogte was, toen de politie ernaar informeerde. Dat de man in de zomer van vorig jaar een aanhangwagen had gehuurd, de spullen die in Opeinde werden gestolen zijn op een aanhanger vervoerd, had volgens hem niets met de inbraak te maken.

Hij vindt dat 'men' hem erin probeert te luizen en dat de politie alleen maar bezig is zijn leven overhoop te halen. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van zes maanden plus drie maanden voorwaardelijk. Omdat de schadeclaim niet goed genoeg onderbouwd is, moet die volgens de officier niet-ontvankelijk worden verklaard, zodat eventueel een burgerlijke rechter zich erover kan buigen. Uitspraak: 22 september.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fietser gewond na botsing met scooter

Fietser gewond na botsing met scooter



Poll: Eurovisie songfestival, wat ga jij doen?

Kijken!  
16.1%
Naar Leeuwarden! (viewing party)  
3.6%
Iets anders....  
80.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto