Account
Logo
Zoeken
6.5 °C

Kattenverzuiper betrapt in Drachten

di 8 september 2009, 9.11 uur

DRACHTEN - Een 33-jarige kattenverzuiper uit Drachten liep zondag tegen de lamp. Kort voor zijn aanhouding zag een visser in de insteekhaven tussen het Bakboord en het Stuurboord in Drachten een kat in het water drijven. De dierenambulance werd daarop eerst gealarmeerd en de medewerksters wisten het te dier te lokaliseren. Het bleek echter niet om één kat maar om drie katten te gaan. De beestjes waren met een koord om de nek aan een, met stenen verzwaard, stuk tuingaas gebonden.

Het was meteen duidelijk dat de beestjes opzettelijk waren verdronken. De politie kon vrij eenvoudig de eigenaar van de katten achterhalen aangezien twee van de dieren gechipt waren. Na een check op deze nummers kwam men terecht bij een telefoonnummer. De eigenaar werd daarop door de politie bezocht. In de tuin zagen de agenten hetzelfde gaas liggen dat ook aan de katten was gebonden. Na een kijkje in het schuurtje te hebben genomen, vonden de agenten een rol tuingaas en ook een stukje koord waarmee de katten waren vastgebonden aan het gaas.

De 33-jarige man uit Drachten werd met de bewijsstukken geconfronteerd en gaf meteen toe dat hij de katten had laten verdrinken. Ze bezorgden hem overlast omdat de katten regelmatig in huis hun uitwerpselen hadden achtergelaten. Of de derde kat ook bij deze man hoorde of elders vandaan komt is nog niet duidelijk. De man is verzocht zich op het politiebureau te melden en wordt nog nader verhoord over dit incident.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!