3.3 °C

Nipt verlies voor Broekster Boys

zo 6 september 2009, 10.42 uur

DAMWALD - Het vorig seizoen moest Broekster Boys de eerste wedstrijd spelen in en tegen de latere kampioen Grijpskerk. Broekster Boys verloor met 3-2.

Zaterdag speelde Broekster Boys in Koudum tegen Oeverzwaluwen. En het werd weer een nipte nederlaag tegen een titelkandidaat. Oeverzwaluwen wil naar de eerste klas. Bij Broekster Boys hoort men verschillende geluiden. Toch zeggen sommige supporters: "In de tweede klas blijven is degradatie". Tenslotte promoveren de eerste drie op de ranglijst naar de eerste klas en de nummers vier spelen er om. Het zal een bijzonder jaar worden voor de tweede klas I.

Voor trainer Mark van Eijck was er vooraf ook gezonde spanning. Bovendien had de trainerstaf vooraf besloten Hendrik Atze Storm niet in de basis te zetten. "Hendrik Atze is een zeer gewaardeerde eerste elftal speler, maar wij dachten, dat Storm speltechnisch niet in de wedstrijd tegen Oeverzwaluwen paste", aldus van Eijck. Bij Oeverzwaluwen staat de 39 jarige routinier Ype Haytema nog steeds in de basis en dat is een spelverdeler pur sang. In Koudum tegen Oeverzwaluwen was het eerste half uur voor de thuisclub. Broekster Boys keeper Karim Oortgijsen hield Broekster Boys op 0-0. Eerst schoot Haytema over en daarna was het Gerrie Laagland, die geheel vrij stond op rechts. Karim Oortgijsen bleef attent en redde uitstekend. Broekster Boys kreeg daartegenover geen enkele kans. Elmer Laagland schoot nog eens op de goal van Broekster Boys, maar weer was Oortgijsen attent. Ook verdediger Oane Kooistra moest redding brengen ten koste van een corner.

Na een half uur werd Steffen Overkempe van Broekster Boys ten val gebracht, maar de vrije trap van Geert Lammert Wijnsma leverde niets op. Tien minuten voor de rust werd een schot van Raymond Mulder van richting veranderd, maar keeper Geert de Lange bracht redding. Vijf minuten voor de rust werd een prachtige voorzet van Sjoerd Westra afgerond door Steffen Overkempe (0-1). Tot het rustsignaal bleef deze geflatteerde voorsprong gehandhaafd.

Na de rust was er hetzelfde spelbeeld. Elmer Laagland schoot namens de thuisclub naast. Oeverzwaluwen bleef komen en scoorde na een kwartier de 1-1. Daniel Bennik wist te scoren en vijf minuten later leek Broekster Boys op achterstand te komen. Op miraculeuze wijze wist Oortgijsen tot drie keer toe het leer weg te stompen, maar had de bal niet klemvast. De bal kwam uiteindelijk tegen de hand van een verdediger van Broekster Boys.

De thuisclub wilde een strafschop, maar scheidsrechter Hut uit Winschoten was konsekwent en gaf een corner. Erwin Boersma sprak de scheidsrechter toe en moest geel incasseren. Bennie Reitsma van Broekster Boys trok nog eens aan de noodrem en kreeg ook geel. Na een half uur kwam er zelfs een voorsprong voor Broekster Boys. Een uitstekende voorzet van Tjalling van der Meulen werd koppend afgerond door Steffen Overkempe(1-2). Een minuut later scoorde Bart van der Veer de 2-2 en vijf minuten later wist verdediger Evert Schreur de 3-2 te scoren.

Invaller Hayo Wielinga wist de thuisclub op een 4- 2 voorsprong te schieten. In blessuretijd wist invaller Hendrik Atze Storm namens Broekster Boys de 4-3 te scoren, zodat het een nipt verlies was voor Broekster Boys. Uitblinker bij Broekster Boys was zondermeer keeper Karim Oortgijsen. De thuisclub was uitzinnig blij en Broekster Boys ging met lege handen naar huis. Oeverzwaluwen heeft een uitstekend team met veel wilskracht en doorzettingsvermogen. Broekster Boys kreeg weinig kansen, maar wist wel drie maal uitstekend te scoren. Dat is misschien een winstpunt voor de komende weken.