Account
Logo
Zoeken
2.5 °C
Jonge zeepaardjes op Ameland
Foto: Persbureau Ameland

Jonge zeepaardjes op Ameland

do 3 september 2009, 8.47 uur

NES (AMELAND) - In Natuurcentrum Ameland bloeit zeepaardjesgeluk. In het aquarium zijn op 23 augustus zeepaardjes (Hippocampus hippocampus) geboren. De geboorte van kortsnuitzeepaardjes in gevangenschap komt vaker voor. Op 12 augustus werden in Artis in Amsterdam honderden zeepaardjes geboren. Diergaarde Blijdorp verwelkomde op 30 juni 2008 kleine zeepaardjes.

In mei 2007 kreeg het Natuurcentrum twee vrouwtjes kortsnuitzeepaardjes aangeboden die in de netten van een garnalenkotter waren terechtgekomen. Op 8 juli van dit jaar kwam er een mannetje bij. Na paring in het aquarium van het Natuurcentrum bleek het mannetje zwanger te zijn. Het vrouwtje legt de eieren en het mannetje draagt de eitjes in een broedbuidel en verzorgt de jongen. De draagtijd van een kortsnuitzeepaardje is ongeveer vier weken.

De jonkies zijn inmiddels zo'n 1,5 cm. groot en hebben al wat kleur gekregen. Van de 35 pasgeborenen zijn er nog 8 over. Mama zeepaardje heeft de rest opgegeten. Museumwerkers hebben inmiddels een soort waterbox voor de kleintjes geconstrueerd, waar ze veilig kunnen opgroeien. Binnenkort kan de verbeterde versie van de waterbox in gebruik worden genomen, want mannetje kortsnuitzeepaardje heeft de buidel alweer vol met nieuwe jongen.

Meer foto's en een filmpje van de geboorte van zeepaardjes staan op www.persbureau-ameland.nl

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.2%
Nee  
55.4%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!