Account
Logo
Zoeken
4.5 °C

Broekster Boys wint, maar uit de beker

zo 30 augustus 2009, 13.54 uur

DAMWALD - Zaterdag was er de afsluiting van de voorronden van de bekerwedstrijden. Broekster Boys moest naar Anjum en moest rekening houden met ONT. Bij winst van zowel Broekster Boys als ONT zou het doelsaldo bepalend zijn. Broekster Boys had vooraf aan de wedstrijd een beter doelsaldo. Het voordelige saldo waren twee doelpunten.

Broekster Boys was in de beginfase meer in balbezit. Oud speler van Anjum te weten Stephan Overkempe liet een gevaarlijke kopbal los, die even bekwaam werd gestopt door oud speler van Broekster Boys te weten keeper Gert Schaafsma. Na bijna een kwartier kwam Sietse Jansma van VV Anjum alleen op keeper Karim Oortgijsen af stevenen, maar het schot van Jansma ging net over. Broekster Boys nam weer het initiatief, maar wist niet te scoren.

Popke Bauke Holwerda van Anjum schoot nog eens naast. Geert Lammert Wijnsma schoot een vrije trap namens Broekster Boys hoog over. De harde wind was niet goed voor het voetbalspel. Jammer voor Broekster Boys was ook het uitvallen van Durk Pieter Boersma. Raymond Mulder en Tjalling van der Meulen waren al geblesseerd, zodat de ziekenboeg voller wordt.

De tweede helft een zelfde spelbeeld. Meer spelbezit voor Broekster Boys, maar Anjum bleef gevaarlijk. In die beginfase kopte Popke Bauke Holwerda nog eens naast het doel van Broekster Boys. Uiteindelijk wist Sjoerd Westra van Broekster Boys van dichtbij de 0-1 aan te tekenen. En zowaar was het tien minuten later zelfs 0-2 als invaller Etienne Harreman van dichtbij scoort. Maar Anjum liet het er niet bij zitten.

Na een half uur werd het zelfs 1-2 als een voorzet vanaf links van Sip Jaap Bos door spits Popke Bauke Holwerda wordt afgerond. Trainer Wietse van der Veen mocht al tevreden zijn, dat zijn team scoorde tegen een tweedeklasser. Dat spits Stephan Overkempe van Broekster Boys nog de 1-3 aantekende was niet meer belangrijk.

Broekster Boys had gewonnen, maar te weinig doelpunten gemaakt. Want na afloop van de wedstrijd bleek ONT met 1-7 te hebben gewonnen van Flamingo’s. Door dit resultaat is ONT poulewinnaar dankzij een beter doelsaldo.

Broekster Boys kan zich nu alleen nog richten op de competitie, die voor Broekster Boys volgende week in Koudum begint. Woensdagavond zal er overigens in en tegen VV Rijperkerk geoefend worden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Veel gezelligheid tijdens zonnig Kingcity in Drachten

Veel gezelligheid tijdens zonnig Kingcity in Drachten


regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette


regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval