6.3 °C

Harkemase Boys wint in Grijpskerk

zo 23 augustus 2009, 18.17 uur

HARKEMA - Zaterdagmiddag startte op het zonovergoten sportpark de Enk voor Harkemase Boys het nieuwe voetbalseizoen met een poulewedstrijd voor de Noordelijke districtsbeker. Harkemase Boys behaalde een regelmatige 0-4 overwinning. De uitslag had veel groter uit kunnen vallen maar Harkemase Boys grossierde in het missen van kansen. Toch was coach Henk de Jong zeer content met het vertoonde spel. ,,Ik heb liever dat ze vandaag de kansen missen dan volgende week’’, vertelde de Harkemaster oefenmeester na afloop waarmee hij het belang van de bekerwedstrijd tegen Groene Ster nog maar eens accentueerde.

Oebele Schokker scoorde in de 16e minuut, de keeper soepel uitspelend, de 0-1. Vier minuten laten werd Schokker binnen de zestien gehaakt en scheidsrechter Bellinga wees resoluut naar de stip. Helaas miste Martijn Barto de strafschop.

Arjen Postma maakte er in de 21e minuut, na een mooi wippertje over een verdediger, 0-2 van. Tot de rust werden een paar hele mooie kansen door Harkemase Boys spelers om zeep geholpen. Maar ze werden wel gecreëerd en daar was trainer Henk de Jong na afloop ook zeer content mee. ,,Ik heb vandaag voor het eerst dit seizoen het Harkemase Boys voetbal weer gezien al vind ik wel dat we meer goals hadden moeten maken’’, aldus De Jong.

In de 60e minuut maakte Martijn Barto er 0-3 uit de rebound van een inzet van Jelmer Slager. In de 90e minuut lanceerde Oebele Schokker Martijn Barto voor de 0-4. Komende dinsdag is de volgende poule bekerwedstrijd. Harkemase Boys speelt dan om 19:30 uur thuis tegen The Knickerbockers uit Groningen.