9.1 °C

Broekster Boys en ONT scoren niet

zo 23 augustus 2009, 12.06 uur

DAMWALD - Vooraf leek de wedstrijd tussen Broekster Boys en ONT een bekerkraker te kunnen worden. Maar na afloop constateerde menig supporter van beide zijden, dat het saaie wedstrijd was geweest. ONT probeerde het scoren tegen te houden en Broekster Boys kon niet scoren. Na afloop werd dan ook duidelijk, dat zowel ONT tegen Flamingo’s als Broekster Boys tegen Anjum volgende week zaterdag moeten scoren.

Broekster heeft momenteel een beter doelsaldo, maar ONT kan Broekster Boys nog voorbijstreven. Toch had Mario Dekker van ONT na tien minuten kunnen scoren, maar van dichtbij schoot Dekker naast. Na deze kans van ONT leek Broekster Boys beter in de wedstrijd te komen. Toch kwamen er weinig kansen. Halverwege de eerste helft was er een beste kans voor Patrick Huizenga van Broekster Boys, maar deze kans ging verloren. En net voor het rustsignaal werd een schot van Stephan Overkempe van Broekster Boys van de doellijn gehaald. De ruststand was dus terecht 0- 0, als je naar het aantal kansen ziet.

Na de rust was het invaller Sjoerd Westra, die namens Broekster Boys op de paal schoot. Het eerste kwartier was zondermeer voor Broekster Boys. ONT bleef met man en macht verdedigen. Na een uur was er de eerste gele kaart voor Sjoerd Riemersma van ONT. Broekster Boys probeerde het tempo te verhogen, maar ONT onderbrak het tempo door overtredingen of door tijdrekken.

Scheidsrechter Hinne Smedes probeerde alles in rechte lijnen te leiden door veel te fluiten, maar dit was zondermeer in het nadeel van Broekster Boys. Invaller Etienne Hareman kreeg nog geel van Smedes door een vermeende overtreding, maar deze straf was te zwaar voor Hareman. Diezelfde Etienne Hareman schoot in blessuretijd namens Broekster Boys rakelings over.

Scheidsrechter Smedes telde vijf minuten blessuretijd bij, maar dit had ook wel een kwartier kunnen zijn. Kramp en andere kleine pijntjes van ONT spelers legde het spel heel vaak stil. De wedstrijd eindigde zoals hij begon en zo werd de 0-0 bereikt. Trainer Mark van Eijck en assistent trainer Jouke Dantuma waren rdelijk tevreden. Broekster Boys had niets weggegeven.

Een doelpunt voor Broekster Boys had misschien wel verdiend geweest, maar gezien de te weinig kansen voor Broekster Boys en het uitstekend verdedigen van ONT was de 0-0 ook wel terecht, aldus de trainers. Door een beter doelsaldo blijft Broekster Boys koploper in de poule met ONT. Anjum verloor met 2-4 van Flamingo’s.

Zaterdag speelt Anjum thuis tegen Broekster Boys. De wedstrijdbal werd aangeboden door Ferwerda Automaterialen te Dokkum.