10.9 °C

Broekster Boys oefent, maar is er niet

vr 14 augustus 2009, 12.05 uur

DAMWALD - Woensdagavond was het weer oefenen voor de hoofdmacht van de mannen van Broekster Boys. Er werden weer 22 spelers getest. Trainer Mark van Eijck wilde alle selectiespelers bewust één helft laten spelen tegen ex-eerste klasser Blauw Wit '34 uit Leeuwarden. "Er moet immers ook nog twee keer in de week getraind worden" aldus trainer van Eijck. Dan is het te veel voor de spelers om een volledige wedstrijd te spelen.

Toch zal van Eijck zaterdag met veertien man naar Leeuwarden moeten afreizen om tegen Flamingo’s te bekeren. Dit is toevallig de club, die Mark van Eijck vier jaar trainde en waarmee hij successen vierde.

Broekster Boys begon uitstekend en na negen minuten was er aanval uit boekje van Broekster Boys. Sjoerd Westra kreeg de bal op links en speelde de bal naar Geert Lammert Wijnsma, die de bal in de linkerhoek schoof (1-0). Stephan Overkempe probeerde daarna de voorsprong te vergroten, maar dit lukte niet. Halverwege werd een fout van aanvoerder Bennie Reitsma bijna afgestraft, maar het bleef 1-0.

Na een half uur was het de gevaarlijke Menno Reinders van Blauw Wit’34, die de gelijkmaker aantekende. Kees Buma van de mannen uit Leeuwarden wist vijf minuten voor de rust van dichtbij de 1-2 aan te tekenen.

De eerste helft had Blauw Wit’34 een gedegen partij afgeleverd en was dus op voorsprong gekomen. Na de rust had Siemen Sake Kamstra de gelijkmaker kunnen scoren, maar Kamstra faalde. Patrick Huizenga miste eveneens voor Broekster Boys. Toch was ook Blauw Wit’34 enkele malen gevaarlijk. Durk Pieter Boersma wist op rechts de bal te veroveren en wist de bal naar Remco Kooistra te spelen. Kooistra mistte en schoot over. Uiteindelijk werd de eindstand dus 1-2 voor Blauw Wit’34 en dat was zondermeer verdiend.

Mark van Eijck had wel van Blauw Wit’34 willen winnen, maar was duidelijk van mening, dat alle spelers slechts één helft moesten spelen. Trainen is ook belangrijk, aldus van Eijck. En Blauw Wit’34 is verder dan Broekster Boys was de opmerking van van Eijck. Zaterdag moet er gewonnen worden, aldus een opgetogen van Eijck. Broekster Boys speelde dus goed, maar het team is duidelijk nog niet in vorm.