10.4 °C

Gelijkspel Boys tegen FC Groningen 2

do 13 augustus 2009, 11.06 uur

HARKEMA - Onder toeziend oog van Ron Jans werd er gisteravond om half acht afgetrapt op sportpark De Bosk in Harkema voor de oefenwedstrijd tussen Harkemase Boys 1 en FC Groningen 2. Uitslag: 1-1.

Jans zag zijn FC Groningen prima starten want binnen vijf minuten stond de 0-1 al op het scorebord. Een schot op doel werd door Boys- keeper George Dimov naar de zijkant gebokst waar hij voor de voeten kwam van Danny Menting die de ploeg van trainer Erwin van de Looi op voorsprong schoot. Nog voor de pauze kwam Harkemase Boys langszij door een prima aanval over links waarna in eerste instantie de inzet van Oebele Schokker werd gekeerd maar Martijn Barto was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken: 1-1.

De mannen van trainer Henk de Jong speelden de eerste helft een zwakke partij maar na vele omzettingen kwam er meer rust aan de bal en werden er minder meters gemaakt door de Harekieten. Na rust hadden de Boys het beter voor elkaar al was het nog niet formidabel maar dat hoeft ook nog niet in deze fase van de voorbereiding. Er werd na rust niet meer gescoord waardoor dus de 1-1 ruststand tevens de eindstand werd.

Komend weekend wordt er verder gebouwd aan het team in IJmuiden waar zaterdag om 14:00 uur de wedstrijd tussen Harkemase Boys en Ado'20 uit Heemskerk wordt gespeeld. Dennis Loer viel gisteren in de rust uit met een naar het zich laat aanzien fikse knieblessure. Een kijkoperatie moet uitsluiting geven over de kwetsuur maar trainer Henk de Jong was niet gerust op de uitslag.