Account
Logo
Zoeken
5.5 °C
© WâldNet |  Marinus van der Velde heeft de snorscooters inmiddels getest en goed bevonden......

Brug eruit: brandweerpost in Sumar

wo 15 juli 2009, 15.05 uur

SUMAR -

De Burgumer brandweer is er helemaal klaar voor. Tijdens de tiendaagse stremming van de brug zal de veiligheid van de inwoners van Sumar, Garyp, Earnewâld en Eastermar niet in het geding komen. Tijdens het brug-onderhoud zal er namelijk tijdelijk een brandweerauto in Sumar worden gestationeerd. De tankautospuit (TS2) zal tien dagen lang een plekje krijgen bij Smederij Wobma.

Uitruk aan zuidzijde
Zodra er een inzet is waarbij de brug moet worden gebruikt, zal een chauffeur uit Sumar de brandweerauto vanaf Wobma naar de brug rijden. Op datzelfde moment spoeden de Burgumer brandweerlieden zich naar de kazerne waar de pakken worden aangedaan. Vervolgens rijden ze in een personeelsbus (PM) de brug op. Op de brug zelf zal men te voet moeten oversteken waarna de brandweermensen in de brandweerauto springen om door te rijden naar de calamiteit.

Brandweerscooters
Ook heeft brandweercommandant Marinus van der Velde ervoor gezorgd dat er tijdelijk twee brandweerscooters klaar staan. Met de scooters kunnen brandweermensen uit Sumar de oversteek maken naar Burgum zodra er een uitruk is aan de Burgumer zijde. De brug is namelijk wel te gebruiken voor voetgangers, fietsers en scooterrijders. De twee scooters worden tijdelijk geleend van de brandweer in Drachten.

Door de bouwvak zijn er veel brandweervrijwilligers op vakantie waardoor er minder mensen inzetbaar zijn. "De spoeling is dun waardoor nu ook iedereen opgepiept wordt zodra er een melding is" aldus Van der Velde. Bij grotere calamiteiten aan de Burgumer zijde zal het afwegen worden hoe de inzet zal verlopen. Zo kan de brandweerauto van Sumar omrijden via Jistrum en staan de ploegen uit Gytsjerk en De Westereen klaar om hun steentje bij te dragen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!