Account
Logo
Zoeken
4.1 °C

Trekwei weer open voor verkeer

vr 3 juli 2009, 16.56 uur

ALDWALD - De Stroobossertrekweg (N910) is vrijdag officieel heropend. De weg is vanaf zaterdag voor het grootste gedeelte weer voor iedereen te gebruiken. Met een touwtrekwedstrijdje werd de weg op het Hústernoard bij Oudwoude vrijdag officieel geopend. Na negen maanden kan de weg, welke voor zeven miljoen euro is opgeknapt, weer gebruikt worden.

De provincie Fryslân heeft de werkzaamheden uitgevoerd om de verkeersveiligheid te verbeteren. De weg is opnieuw ingericht volgens het Shared Space principe, met minder gebruik van verkeersborden en beter zichtbare kruisingen. Daarnaast zijn er fietspaden, (vis) steigers en kades aangelegd. De maatregelen moeten mensen uitnodigen om sociaal verkeersgedrag te vertonen en meer rekening te houden met andere weggebruikers. Op die manier kunnen auto's, fietsers en voetgangers tegelijkertijd veilig gebruikmaken van de weg.

Tijdens de feestelijke opening werden alle bewoners die rond de Trekweg wonen, per boot opgehaald. Na een toespraak van gedeputeerde Piet Adema mochten ze touwtrekken waarna de weg - nog voor dat er een winnaar gevallen was - feestelijk geopend werd. Het touwtrekken was een knipoog naar de trekschuit die vroeger door de Trekvaart voer en met een touw voortgetrokken werd. Er kwamen zo'n honderd mensen af op de opening.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'