Account
Logo
Zoeken
4.4 °C
Autobedrijf verkoopt ook scootmobiels

Autobedrijf verkoopt ook scootmobiels

di 9 juni 2009, 12.42 uur

DOKKUM - Een bijzondere zet voor een autobedrijf: de verkoop van scootmobiels. B en T Autobedrijf aan de Energieweg in Dokkum durft het aan. Met de verkoop van scootmobiels wil het een speciale service bieden aan ouderen in Noord-Fryslân. Een scootmobiel is een ideaal vervoersmiddel voor mensen die niet meer kunnen autorijden, maar graag mobiel willen zijn. Met een scootmobiel is het mogelijk binnen korte tijd en veilig redelijk grote afstanden af te leggen. De snelheid kan oplopen tot 21 kilometer per uur.

Mensen die baat kunnen hebben bij een scootmobiel kunnen daarvoor een beroep doen op de gemeente. Deze bekijkt aan de hand van een medische indicatie of het mogelijk is dit via het persoons gebonden budget (pgb) te betalen. "Met dit geld in de hand kunnen klanten zelf bepalen wat voor type scootmobiel bij hen past", zegt Ted Blom van B en T Autobedrijf. "Wij dienen de mensen hierover graag van advies."

Blom heeft inmiddels de eerste scootmobiel verkocht aan een tevreden klant. Zijn bedrijf is een van de weinige leveranciers in Noord- Fryslân. "Voor mensen is het fijn om de scootmobiel te kopen bij een bedrijf in de buurt. Ze kunnen bij ons terecht voor alle onderhoud. Indien nodig halen we de scootmobiel bij de mensen thuis op. Service staat bij ons voorop. Ook voor rollators kunnen mensen bij ons terecht, inclusief bijpassende accessoires."

Blom is in 1996 begonnen met zijn autobedrijf. In de afgelopen dertien jaar heeft hij het bedrijf opgebouwd tot een bekend en betrouwbaar bedrijf, met veel expertise op het gebied van onderhoud en in- en verkoop van occassions. Bij B en T Autobedrijf kunnen klanten ook terecht voor APK-keuringen.

Op dit moment wordt het bedrijf verbouwd, onder meer om meer ruimte te maken voor de scootmobielen. Het bedrijf is aangesloten bij Mobiel Garant, een bedrijf met 250 verkooppunten door heel Nederland. "Met dit lidmaatschap garanderen we de kwaliteit van onze dienstverlening", aldus Blom. De eigenaar van het bedrijf liep al met het idee rond voor de kredietcrisis uitbrak, die ook de autobranche treft. "We zien het als een mooie tweede tak aan ons bedrijf", aldus Blom.

Link: www.bentautos.nl of www.scootmobiel-dokkum.nl

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum