Account
Logo
Zoeken
6.5 °C
Foto: Geert Huisman

Eastermarder skûtsje oefent op meer

za 9 mei 2009, 19.41 uur

EASTERMAR - Waren de eerste twee oefenavonden van de bemanning van het skûtsje It doarp Eastermar geen onverdeeld succes door resp. averij en 'licht' weer, afgelopen vrijdagavond kwam de zeilploeg volledig aan zijn trekken. Met in beste 'pûster' uit het zuiden kon vanaf de ligplaats bij 'de âld brêge' de Burgumer Mar prachtig bezeild worden.

Op het Bergumermeer zelf ging het echt los en het bleek al gauw dat een aanpassing aan de tuigage noodzakelijk was. Na die ingreep liep het skûtsje veel beter en kon er scherp aan de wind gezeild worden. Met 'it brûs foar de kop' kwam de Eastermarder zeiltrots een aantal malen bij de toeschouwers op de zwemplek langs. De grenzen van de mogelijkheden van het schip werden gezocht door enkele keren ‘op ien ear’ de golven te doorklieven.

Een zeer geslaagde trainingsavond voor bemanning, schip en materiaal. Volgende week vrijdag zeilt 'it doarp Eastermar' van Earnewâld uit met een aantal Tytsjerksteradielster gemeenteraadsleden. Bij dezelfde weersomstandigheden kunnen deze bobo’s hun borst natmaken.....

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws







regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'