7 °C
Quick’21

Quick’21 verslaat Harich

ma 27 april 2009, 19.18 uur

OUDEGA - Na het telteleurstellende gelijkspel aan het begin van de tweede helft van de veldcompetitie, pakte Quick’21 afgelopen week de draad weer goed op. Afgelopen woensdag speelde de ploeg een puike wedstrijd in de kwartfinale van de Jan Mulder-beker tegen Rodenburg. De overgangsklasser kon maar moeilijk afstand nemen tegen de Oudegaasters en wonnen “slechts” met 17- 21. Door deze goede wedstrijd begon Quick’21 vervolgens zaterdag vol vertrouwen aan de thuiswedstrijd tegen Harich. De TechnoMarand-equipe startte dan ook voortvarend aan de wedstrijd. Al na 30 seconden mocht Sjoerd Pool achter de strafworpstip plaatsnemen, maar hij faalde. In de eerst volgende aanval was het wel raak. Geertje Hoekstra speelde zich knap vrij en tekende de 1- 0 aan. Een minuut later was het al 2-0. Van afstand wist, de woensdag 19 jaar geworden, Sjoerd Pool de korf te vinden. Harich wist vervolgens na de vakwissel de 2-1 te scoren, maar Antje Wimke de Haan zorgde hierna in de 3e minuut direct voor de 3-1. Na dit doelpunt werd de scheidsrechter getroffen door een zweepslag en kon niet verder fluiten. Na een kort oponthoud en overleg tussen beide teams werd besloten dat Gaatse de Vries, teambegeleider van Quick’21, de wedstrijd verder zou leiden. De korte pauze deed Quick’21 niet goed en Harich kon de 3-2 maken. Toen hierna ook Geertje Hoekstra nog geblesseerd de strijd moest staken stokte het ritme bij de thuisploeg helemaal. Pas in de 17e minuut viel er weer een doelpunt te noteren; de gelijkmaker van Harich. Harich verzuimde vervolgens de leiding te nemen, doordat de ploeg uit Gaasterland van 2,5 meter niet wist te scoren. Ieuwe Wijmenga zette Quick’21 wel op voorsprong, nadat hij een goed opgezette aanval doeltreffend wist af te ronden. 5 minuten later moest dezelfde Wijmenga het veld met een vervelende enkelblessure verlaten en werd vervangen door Frederik v.d Zee. Op slag van rust wist Quick’21 de marge weer op 2 doelpunten te brengen. Frederik v.d.Zee werd foutief afgestopt en Gerwold Hylkema verzilverde verkregen strafworp. Met de 5-3 voorsprong in het voordeel van de Oudegaasters werd er de kleedkamers opgezocht. Na rust kwam Harich binnen 19 seconden op 5-4, maar 20 tellen later wist de voor Geertje Hoekstra ingevallen Klara Kooistra de 6-4 aan te tekenen. Na 10 minuten spelen in de tweede helft mocht Gerwold Hylkema andermaal achter de strafworpstip plaatsnemen. Hij miste niet en zette hiermee de ploeg uit Oudega op een 7-4 voorsprong. Harich wist van afstand nog wat terug te doen, maar in dezelfde minuut schoot Sjoerd Pool Quick’21 weer naar 8-5. In een kort tijdsbestek wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren, maar vervolgens bleef het weer een tijd doelpuntloos. Gerwold Hylkema brak tien minuten voor tijd de ban, door met zijn 4e treffer van de middag Quick’21 op 10-6 te zetten. Eric Riemersma besliste hierna de wedstrijd door de TechnoMarand-formatie naar een 11-6 voorsprong te schieten. Het slotakkoord was voor Harich, dat de eindstand bepaalde op 11-7. Hierna floot de prima leidende scheidsrechter de Vries voor het einde.

Trainer/coach Jan Piepers was blij met het resultaat, maar was minder tevreden over het vertoonde spel.”We konden vandaag maar moeilijk het spel maken. We hadden de wedstrijd veel eerder moeten beslissen, maar maakten vaak verkeerde keuzes. Desondanks pakken we weer twee punten en blijven we inde race om de eerste plaatsen.” Quick’21 blijft ondanks de overwinning op de 4e plaats staan, maar heeft slechts twee punten achterstand op de nummer 1 Oranje Zwart. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft de ploeg het lot in eigen hand. Volgende week speelt Quick’21 een lastige uitwedstrijd tegen DTL. De naar voren geschoven wedstrijd in Hantum begint om 15.30 uur.

Quick’21 2 wist tegen de reserves van Wez Handich in de slotfase een 10-11 achterstand om te buigen naar een 12-11 overwinning en blijft daardoor in de titelrace.