Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

6 weken cel voor illegaal tanken

ma 20 april 2009, 15.36 uur

LEEUWARDEN - Het dienstverband van een Drachtster (34) bij een plaatselijk automobielbedrijf was niet van lange duur, maar de relatie duurde toch een stuk langer dan de werkgever lief was. De Drachtster werd begin januari 2007 aangenomen. Eind september stond hij alweer op straat. De man had echter zijn tankpas niet ingeleverd. Hij gooide de benzinetank van zijn auto een half jaar vrolijk vol op kosten van zijn ex-werkgever, mede dankzij een overijverige pompbediende.

De Drachtster werd maandag door de politierechter bij verstek veroordeeld tot zes weken cel. De clandestien getankte benzine, in zes maanden tijd tankte de man voor ruim 2200 euro, moet terugbetaald worden. De verdachte vulde zijn tank bij verschillende benzinestations van het bedrijf waar zijn voormalige baas een contract mee had afgesloten. Na het ontslag werd de pas gedeactiveerd.

Daar trok de Drachtster zich niets van aan: hij vroeg doodleuk een nieuwe pas aan op naam van het automobielbedrijf. Een medewerker voorzag hem van een tankpas, kennelijk zonder navraag te doen. Begin maart 2008 viel het op bij het autobedrijf dat er telkens meer werd getankt dan normaal. Het bedrijf rook onraad en er werd een onderzoekje ingesteld. Al gauw kon er een auto met kenteken aan het illegale tanken gelinkt worden.

De handtekening op de tankbonnetjes kwam overeen met de krabbel op het paspoort van de verdachte, waarvan een kopie nog in de administratie van het autobedrijf zat. De Drachtster bekende vlot. Zelf schatte hij dat hij voor zo'n 2500 euro had getankt. Bij elkaar opgeteld bleek hij voor € 2273 aan brandstof gestolen te hebben. De man heeft een strafblad, hij is ook wel eerder veroordeeld tot gevangenisstraffen. Dat waren voor de rechter argumenten om geen werkstraf op te leggen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer