Account
Logo
Zoeken
7.4 °C

Werkstraf voor uitbater coffeeshop

do 16 april 2009, 15.48 uur

LEEUWARDEN - Omdat hij maar liefst 20 kilo hennep en 2 kilo hasj in de schuur van zijn woning in Siegerswoude had liggen veroordeelde de politierechter in Leeuwarden de 50-jarige bedrijfsleider van een coffeeshop in Drachten tot 180 uur onbetaald werken. Op 21 maart vorig jaar deed de politie een inval op het adres van de man, na een tip via Meld Misdaad Anoniem.

De tipgever meldde dat er een hennepkwekerij in de schuur zat. Metingen van Nuon wezen uit dat er in een bepaalde periode in het pand uitzonderlijk veel stroom werd gebruikt. Een infraroodcamera registreerde een ongewone warmtebron, wat kon wijzen op de aanwezigheid van assimilatielampen. De politie trof een ontmantelde kwekerij aan. De hennep en de hasj zaten in dozen en emmers, verpakt in zogeheten gripzakjes.

De verdachte was degene die zorgdroeg voor het verpakken van de drugs en de bevoorrading van de coffeeshop. 'Er zijn nu eenmaal mensen die dat moeten doen', zei hij. Een coffeeshop mag volgens de wet niet meer dan 500 gram softdrugs in huis hebben. De Nuon concludeerde dat er met de elektriciteitsmeter was geknoeid. Dat ontkende de verdachte.

De Siegerswoudster had al wel 5900 euro aan het elekriciteitsbedrijf betaald voor de stroom die hij illegaal afgetapt zou hebben. De man wilde de uitkomst van de strafzaak afwachten alvorens hij de claim van de Nuon aan zou vechten. In dat opzicht viel de beslissing in zijn voordeel uit. De officier van justitie vond dat het rapport van de Nuon niet uitblonk in duidelijkheid. Hij vorderde vrijspraak op dit punt.

De rechter ging daarin mee. De verdachte werd wel veroordeeld voor het aanwezig hebben van de softdrugs. De officier had een werkstraf van 240 uur, twee maanden cel voorwaardelijk en een boete van € 10.000 geëist. Dat de drugsvoorraad was bedoeld voor een -gedoogde- coffeeshop doet volgens de rechter niets af aan de strafwaardigheid van het feit.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.1%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.1%
Geen mening  
29%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!