Account
Logo
Zoeken
9 °C
Foto: Geert Huisman

Trein rijdt auto's aan bij Buitenpost

wo 14 januari 2009, 9.53 uur

BUITENPOST - Een trein naar Groningen is woensdag rond 9.15 uur in botsing gekomen met twee auto's op de spoorwegovergang Oost bij Buitenpost. Het ongeval ontstond op het moment dat een 29-jarige automobiliste uit Burum besloot om de spoorweg over te steken terwijl de spoorbomen dicht waren. Ze moest erg lang wachten en ze besloot slalommend te passeren. Op dat moment kwam de trein aanrijden en ze kon nog net op tijd samen met haar vijf maanden oude kind het voertuig verlaten terwijl de auto tegen een paaltje was gereden.

Op nagenoeg hetzelfde moment kwam er vanaf Buitenpost een 77-jarige automobiliste uit Buitenpost aangereden. Ze zag baanwerkers in de buurt gebaren maken en ze besloot daarop om de spoorweg over te steken. Ze gebaarden echter niet naar haar maar naar de treinmachinist om deze tot stilstand te laten komen. De gebaren werden niet gezien in de mistige ochtend.

De trein kwam eerst in botsing met de achterkant van de grijze auto van de vrouw. Ze raakte bekneld in haar auto en moest door de brandweer van Buitenpost worden bevrijd. Ze werd met een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Ook de andere auto die half op de rails stond werd door de trein geraakt.

Het treinverkeer tussen Buitenpost en Grijpskerk kon de hele ochtend niet meer rijden in verband met het ongeval. Rond 10 uur stonden al zo'n 40 passagiers op station Buitenpost te wachten. Het rijbewijs van de 29-jarige automobiliste uit Burum werd door de politie ingevorderd vanwege gevaarlijk rijgedrag. De vrouw krijgt tevens een proces-verbaal. Bureau Verkeersongevalanalyse stelt samen met de spoorwegpolitie een nader onderzoek in.

Op de betreffende spoorwegovergang is wel vaker sprake geweest van gevaarlijke situaties. Op 9 december kwam er een auto vast te zitten op de parallelweg van de overvang, evenals op 19 december j.l.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost