Account
Logo
Zoeken
9.6 °C
© WâldNet |  Het signalement van de heer Koekoek is als volgt: 1,80 meter lang, smal postuur, grijs kort haar en een grijze snor. De man droeg een blauwe schaatsbroek, een donker blauw trainingsjack met een roze print.

Politie en ME vervolgen zoektocht

wo 31 december 2009, 11.40 uur

RYPTSJERK - De politie heeft woensdag zoektocht naar de vermiste Philip Arthur Koekoek (Flip) uit Woerden voortgezet. Met behulp van zo'n 20 ME-ers werd de wijde omgeving afgezocht. Ook werden er flyers uitgedeeld.

De man was maandag naar Friesland gereden om te gaan schaatsen. Hij had de nacht doorgebracht bij kennissen en was in de ochtend in de auto naar de Ryptsjerksterpolder gereden. 's Ochtends had de familie nog telefonisch contact gehad. Nadat de man aan het einde van de middag nog steeds niet was gearriveerd bij zijn kennissen werd de politie gewaarschuwd. De familie had al diverse malen geprobeerd om telefonisch contact te krijgen met de man. De telefoon werd echter niet opgenomen.

De auto van de man werd op een parkeerplaats bij de Ryptsjerksterpolder teruggevonden. Met behulp van een warmtebeeldcamera hebben agenten vervolgens een deel van de Ryptsjerksterpolder doorzocht. Vanwege het slechte zicht en het onbetrouwbare ijs moest deze zoektocht worden gestaakt. Later op de avond kreeg de politie ondersteuning van een helikopter van de Luchtmacht. De bemanning van de SAR-heli zocht met onder andere een zoeklicht naar de vermiste man.

Toen de schemering woensdag aan het eind van de middag inviel werd de zoektocht gestaakt. Donderdag zal verder worden gezocht naar de vermiste man. De politie verzoekt iedereen uit de omgeving om uit te kijken naar de man als ze bijvoorbeeld gaan schaatsen of wandelen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drachten

Dodenherdenking in Drachten



regionaal nieuws

Inbraak bij Kapsalon Promise in Drachten

Inbraak bij Kapsalon Promise in Drachten

regionaal nieuws

Auto's in botsing op de Buorren bij Lippenhuizen

Auto's in botsing op de Buorren bij Lippenhuizen


Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.8%
Nee  
19.9%
Geen idee  
25.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!