Account
Logo
Zoeken
17.8 °C
Foto: WaldNet |  De brand ging gepaard met enorme rookontwikkeling

Blok van AZC ontruimd vanwege brand

do 27 november 2008, 20.26 uur

DOKKUM - In een woning van het AZC aan de Parklaan in Dokkum is donderdagavond rond 20.15 uur brand uitgebroken. Het ging om een binnenbrand en de brandweer uit Dokkum en Damwoude kwam ter plaatse. Van buiten was er steeds een stevige rookontwikkeling te zien.

Naast de brandweer kwam uit voorzorg ook een ambulance ter plaatse. Het lijkt erop dat niemand gewond is geraakt. Via de hoogwerker heeft de brandweer het dak weten open te flexen waarna de brand met water van boven kon worden bestreden en geblust. Het blok van 12 woningen is na de ontdekking van de brand door medewerkers van het asielzoekerscentrum ontruimd.

Het is niet de eerste keer dat er brand uitbreekt bij het AZC in Dokkum. Eind mei ging (ook) al een woning in vlammen op. De brand bij het AZC werd donderdagavond gevolgd onder grote publieke belangstelling. Twee woonruimtes zijn door de brand onbewoonbaar geworden. Voor de 36 andere bewoners wordt tijdelijk onderdak geboden op een locatie elders. De technische recherche onderzoekt de mogelijk oorzaak van de brand.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity




kwijt / misdaad in je straat

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard

kwijt / misdaad in je straat

Bowie vermist in Burgum

Bowie vermist in Burgum