Account
Logo
Zoeken
9.3 °C
Sumar: Bewoners zijn ongelukken zat
Foto: Jan Bekius - De gevaarlijke 'goot' langs de bocht

Sumar: Bewoners zijn ongelukken zat

wo 29 oktober 2008, 16.04 uur

SUMAR - De bewoners van de Greate Buorren / Lânsbuorren bij Sumar zijn de vele ongelukken in hun straat zat. Dinsdag was het opnieuw raak toen een auto van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam. In juni ging in dezelfde bocht al een motorrijdster onderuit.

Al jaren wordt er door de bewoners bij de gemeente aangedrongen op maatregelen. Volgens diverse bewoners wordt er op het traject veel te hard gereden. “60 Zou hier een juiste snelheid zijn” Ook de bocht net buiten Sumar is volgens velen levensgevaarlijk. “Naast de bocht zit een gevaarlijke goot” aldus een bewoonster, waarbij ze het heeft over het hoogteverschil tussen asfalt en berm in combinatie met de uitgereden berm. Opvallend is dat er in de binnenbocht verharding is aangebracht, terwijl er aan de uitgereden buitenbocht niets is gedaan.

Een bewoner van een woning dicht bij de bocht houdt vaak zijn hart vast als er iemand met hoge snelheid de bocht neemt: “Ik ben altijd bang dat er iemand mijn woning binnenrijdt.” De lantaarpaal in de bocht is al diverse malen vervangen na aanrijdingen. De bewoners hopen dan ook dat de gemeente op korte termijn maatregelen gaat nemen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Poollicht vastgelegd boven Friese wad

Poollicht vastgelegd boven Friese wad








regionaal nieuws

Bevrijdingsrit met oude legervoertuigen

Bevrijdingsrit met oude legervoertuigen