9 °C

Wez Handich weet weer wat winnen is

zo 12 oktober 2008, 19.38 uur

ROTTEVALLE - Zondag trok Wez Handich aan het langste eind in de wedstrijd tegen OWK. De Rottevalsters leiden na 35 minuten korfbal met 4- 6 en wisten uiteindelijk uit te lopen naar 9-13.

Wez Handich, met Foppe Jan de Meer weer in de basisacht, startte voortvarend en leidde al na 15 minuten met 1-5. Sipke van Dijk maakte de achterstand voor OWK nog wat groter want hij tekende de 1-6 aan. OWK, met in beide vakken een belangrijke aanvallende heer, kon pas in het tweede part iets tegen het geweld van Wez Handich doen. Zo kwamen ze voor rust beter in hun spel en profiteerden ze van het minder geconcentreerde Wez Handich.

Na rust was het lange tijd stil op het scorebord. Wez Handich en ook OWK hadden veel moeite om te scoren. Pas in de 16e minuut kon Wez Handich weer even rustig ademhalen, nadat Betty Jansma haar tegenstander te snel af en in een overnamesituatie Douwina Geertsma voor de tweede keer deze middag kon scoren. Daarna werd er vlot om en om gewisseld en braken er spannende minuten aan voor beide ploegen. Sipke van Dijk en Michiel Veenstra speelden beide een uistekende partij door de beide aanvallende heren aan banden te leggen. Zodoende werd er veel dreiging uit OWK gehaald.

Op 5-7 scoorde Michiel Veenstra middels een kleine kans de 5-8 waarna OWK weer tweemaal tot scoren kwam. Betty Jansma zorgde voor een marge van twee maar opnieuw werd het spannend door een score aan OWK zijde. Op 8-9 toonde Wez Handich geen genade meer en toonde haar klasse aan. Opnieuw was het de aanvallende sterke Michiel Veenstra die scoorde gevolgd door Wiltsje Siderius, in het veld gekomen voor Foppe Jan de Meer. Douwina Geertsma zorgde voor de 8-12 en daarna ging langzaam de kaars uit bij OWK. Het slotakkoord was voor Michiel Veenstra met zijn vierde treffer deze middag door een prachtige doorbraak. De eindstand werd uiteindelijk 9-13.

Dik verdiend, en het publiek heeft weer kunnen genieten van een strijdbaar en mooi korfballend Wez Handich. We zijn er nog lang niet, mooi spel wordt nog tevaak afgewisseld met foutieve ballen, maar we zitten weer op de goede weg, aldus Charl de Graaf. Wez Handich heeft nog twee wedstrijden te gaan voordat de zaalcompetitie van start gaat.